Καταδικάζουν τα κόμματα, κλείνει η ΑΣΟΕΕ (με απόφαση της Συγκλήτου) για μία εβδομάδα

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί στην ελληνική κοινωνία και στα κοινοβουλευτικά κόμματα η φτηνή αλητεία των κουκουλοφόρων, οι οποίοι επιτέθηκαν άνανδρα στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Δημήτρη Μπουραντώνη.

Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε χθες τη διακοπή όλων των δραστηριοτήτων του ιδρύματος για μία εβδομάδα, διαμαρτυρόμενη για την άθλια επίθεση και εκφράζοντας την ίδια στιγμή σε ψήφισμα διαμαρτυρίας τον αποτροπιασμό της «για τις αντιδημοκρατικές και απάνθρωπες αυτές ενέργειες, που δεν έχουν θέση σε ένα ελεύθερο, ανοιχτό και δημοκρατικό πανεπιστήμιο».

«Η αήθης επίθεση στον πρύτανη αποτελεί μία βίαιη καταπάτηση κάθε έννοιας ανθρώπινης αξιοπρέπειας» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «οι πρακτικές διαπόμπευσης είναι εχθρικές προς κάθε έννοια δημοκρατικής διεκδίκησης» και πως «η αυτονόητη καταδίκη τους είναι όρος για την προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων».

Από την πλευρά του ΚΙΝ.ΑΛ., η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά επιμένει ότι «αυτές οι φασιστικές αντιλήψεις και ενέργειες δεν έχουν χώρο στο πανεπιστήμιο. Ο σκοταδισμός δεν θα επικρατήσει. Η σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δραστών είναι στοιχειώδης υποχρέωση των Αρχών». Προσθέτει δε: «Αποδεικνύεται στην πράξη πως ο νόμος του κ. Μητσοτάκη, η μεγάλη δήθεν μεταρρύθμιση που θα άλλαζε την εικόνα των πανεπιστημίων, ήταν απλά άλλη μια μεγάλη φούσκα».

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε χθες με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για την άλλη όψη του παρακράτους που έχει «αριστερό προσωπείο», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μετά την τιμωρία της Χρυσής Αυγής έχει έρθει και η ώρα να αντιμετωπίσουμε την άλλη όψη του παρακράτους, αυτού που αυτή τη φορά φορά αριστερό προσωπείο. Και ο φασισμός μπορεί να αλλάζει χρώματα αλλά έχει την ίδια ουσία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα