Επιχείρηση κατευνασμού των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας

Ο Μητσοτάκης προσπάθησε να πείσει την Κ.Ο. για τις επιλογές του σε εθνικά – πανδημία και να τους συσπειρώσει εν όψει της δύσκολης συνέχειας

Οι αναταράξεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας από την αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα αλλά και στην αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν γνωστές στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, βλέποντας το πρόβλημα να επιτείνεται τις τελευταίες μέρες, αποφάσισε, έναν χρόνο μετά, να συγκαλέσει τη συνεδρίαση των «γαλάζιων» βουλευτών για πολιτικό… μασάζ. Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να πείσει τους βουλευτές για την ορθότητα των πράξεών του και να τους συσπειρώσει εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

«Αυτή τη μάχη τη δίνουμε όλοι μαζί στην πρώτη γραμμή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα πρωτόγνωρες καταστάσεις. Όμως, το μέτρο σύγκρισης και επιτυχίας της πολιτικής μας δεν μπορεί να είναι τα έργα και οι ημέρες της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν αναμετριόμαστε με την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά από κυβερνητικά πεδία. Αναμετριόμαστε με τις προσδοκίες των πολιτών και την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλουν» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναγνώρισε ότι «έχουμε, ακόμα, ένα δύσκολο διάστημα μπροστά μας. Τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει και τα οποία πήραμε πάλι νωρίτερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες -με μικρότερο, δηλαδή, αριθμό κρουσμάτων ανά 100.000 πολίτες- θα χρειαστούν 10 με 15 ημέρες για να αποδώσουν. Θα έχουμε μια πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, την οποία θεωρώ ότι είναι διαχειρίσιμη και απολύτως αντιμετωπίσιμη. Και πιστεύω ότι, εφόσον τα μέτρα εφαρμοστούν, θα έχουν αποτέλεσμα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε: «Ξέρουμε ότι τα μέτρα δουλεύουν, θα δουλέψουν και τώρα, και ελπίζω ότι μετά από έναν μήνα θα μπορούμε να επανέλθουμε σε έναν πιο κανονικό Δεκέμβριο -τονίζω το “πιο κανονικό Δεκέμβριο”- όχι κανονικό, πιο κανονικό Δεκέμβριο. Αλλά είναι βέβαιον ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα αργήσει ακόμα».

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στους κλάδους της εστίασης, του πολιτισμού και της διασκέδασης που πλήττονται ιδιαίτερα από τα περιοριστικά μέτρα. «Οταν παίρνουμε μέτρα δημόσιας πολιτικής, δεν στοχοποιούμε ποτέ κανέναν κλάδο. Ο λόγος για τον οποίο αναγκαστήκαμε να κάνουμε παρεμβάσεις στην εστίαση, στη διασκέδαση, στον πολιτισμό έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτό μάς συμβούλευσαν οι ειδικοί να κάνουμε. Γνωρίζουν, όμως, και οι επιχειρηματίες της εστίασης αλλά και οι εργαζόμενοι ότι όπως σταθήκαμε κοντά τους τις δύσκολες εποχές της άνοιξης, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό σε καμία περίπτωση να μην ανασταλεί το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης λόγω Covid», διαμηνύοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός από τις δημοσκοπήσεις. «Έχουμε υποχρέωση κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι, να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, να τα διορθώνουμε και να προχωράμε μπροστά» σημείωσε και ανέφερε προς τους βουλευτές: «Είναι υποχρέωσή σας να “ενοχλείτε” και την κυβέρνηση, όποτε κρίνετε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις ή αστοχίες».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα