Παζάρια για να γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου

Προφανώς ο κορονοϊός κολλάει μόνο στις παρελάσεις

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται για την κυβέρνηση το θέμα της πορείας του Πολυτεχνείου. Την ώρα που ακύρωσε τις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, δεν έχει πάρει -τουλάχιστον ακόμα- την ίδια απόφαση για την πορεία της 17ης Νοεμβρίου. Αν το κάνει, προφανώς φοβάται ότι θα κατηγορηθεί από την αντιπολίτευση, γι’ αυτό προσπαθεί να βρει μια συναινετική λύση σε συνεργασία με τα άλλα κόμματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε χθεσινή του συνέντευξη, ερωτηθείς για τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου, ανέφερε: «Στις προθέσεις μας είναι να μιλήσουμε με τα πολιτικά κόμματα και να τους θέσουμε όλους προ των ευθυνών τους. Ως οργανωμένη Πολιτεία πρέπει να κινηθούμε με έναν τέτοιο τρόπο, που να προστατεύσει τη δημόσια υγεία από τη διασπορά του κορωνοϊού. Η πρόθεσή μας, καταρχάς, είναι να συνομιλήσουμε και να θέσουμε αυτό το ζήτημα σε όλα τα κόμματα, σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, προκειμένου να μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό». Γιατί άραγε η κυβέρνηση το… συζητάει για το Πολυτεχνείο και κάνει παζάρια με τα κόμματα, ενώ για τις παρελάσεις ήταν κάθετη; Ο κ. Πέτσας εκτίμησε πως «υπάρχει, όπως πάντα, μία λεπτή ισορροπία σε ό,τι αφορά τα συνταγματικά δικαιώματα, τα οποία -όπως έχουμε πει- είναι αναφαίρετα. Είναι ένα ζήτημα που μας έχει απασχολήσει από την Πρωτομαγιά και τις εκδηλώσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος», καταδεικνύοντας τη σύγχυση εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου. Και αυτό ενώ εντός της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν βουλευτές, όπως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, που έχουν ταχθεί κατά της διεξαγωγής της πορείας του Πολυτεχνείου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Alert εμφανίστηκε σύμφωνος να συζητηθεί το θέμα εκπροσώπησης των κομμάτων από αντιπροσωπίες, ωστόσο η Κουμουνδούρου δεν έχει πάρει ακόμη επίσημη θέση. Σε χθεσινή τηλεοπτική παρουσία του, εξάλλου, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, αναφορικά με τα υγειονομικά μέτρα και τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια μετά την κατάργηση του ασύλου, ρώτησε τον γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αν πρόκειται να συμμορφωθούν με τα υγειονομικά μέτρα ή θα διοργανώσουν πορεία για το Πολυτεχνείο, χωρίς να πάρει ξεκάθαρη απάντηση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα