Εξαφανίστηκε ο τρομολάγνος Νίκος Σύψας από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες

Μία «ηχηρή» απουσία μας παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και αφορά έναν από τους λοιμωξιολόγους οι οποίοι είχαν κληθεί από την αρχή της πανδημίας να πουν τη γνώμη τους για τα ζητήματα που αφορούσαν τη δημόσια υγεία. Ο λόγος για τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τον κορονοϊό Νίκο Σύψα, ο οποίος έχει περισσότερο από έναν μήνα να εμφανιστεί στην τηλεόραση.

Η αλήθεια είναι πως τους μήνες που η πανδημία βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη στη χώρα μας, ο κ. Σύψας εμφανιζόταν στις δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης κάθε άλλο παρά καθησυχαστικός και ψύχραιμος σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι στο μέτωπο του κορονοϊού. Οι εκτιμήσεις του ήταν αρκετά απαισιόδοξες και τρομολαγνικές, με αποτέλεσμα να προκαλούν ακόμη περισσότερη αγωνία και ανησυχία στους πολίτες, οι οποίοι έρχονταν αντιμέτωποι για πρώτη φορά με μια πανδημία και τις επιπτώσεις της.

Αρκεί να θυμηθούμε ότι ο κ. Σύψας είχε εμφανιστεί ως υπέρμαχος του lockdown, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα μέτρο που έχει «θεαματική επίδραση» στην πανδημία. Μάλιστα, είχε καταφέρει ήδη από τον Σεπτέμβριο να τρομάξει τους πολίτες, όταν τα κρούσματα του ιού ήταν αρκετά περιορισμένα σε σχέση με όσα ανακοινώνονται πλέον καθημερινά από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και προαναγγέλλουν την επιβολή μιας ακόμη καραντίνας.

Επίσης, εμφανιζόταν ιδιαίτερα απαισιόδοξος σχετικά με την ανακάλυψη ενός εμβολίου που θα βοηθούσε στον πόλεμο κατά της πανδημίας. Από τις δηλώσεις του που συζητήθηκαν περισσότερο ήταν αυτές για την επιβολή περιορισμού στις μετακινήσεις των πολιτών άνω των 65 ετών και για τη σύγκριση που είχε κάνει μεταξύ της ισπανικής γρίπης και του κορονοϊού, αναφέροντας ότι η γρίπη είχε σκοτώσει περισσότερα άτομα στο δεύτερο κύμα της!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν βλέπουμε πλέον τον καθηγητή να εμφανίζεται στην τηλεόραση επειδή ο πανικός και η απαισιοδοξία που έσπερνε κάθε φορά με τις δηλώσεις του είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα, τη στιγμή που η κατάσταση με την πορεία του κορονοϊού είναι κάθε άλλο παρά ευοίωνη!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα