Τεμενάδες στον Ερντογάν! Άνοιξαν το τζαμί στον Βοτανικό

Με τον ισλαμικό τρόμο να θεριεύει στην Ευρώπη, εμείς ικανοποιούμε το πάγιο αίτημα του «σουλτάνου» που βεβήλωσε την αγια-Σοφιά

Εκτός τόπου και χρόνου άλλη μια φορά η κυβέρνηση! Στη χειρότερη στιγμή, με τον ισλαμιστικό τρόμο να θεριεύει σε όλη την Ευρώπη και τα τυφλά δολοφονικά χτυπήματα τζιχαντιστών να διαδέχονται το ένα το άλλο, άρχισε στα κρυφά η λειτουργία του τζαμιού της Αθήνας. Και όχι μόνο αυτό! Ενώ ο Ερντογάν συνεχίζει ακάθεκτος είτε την παραβίαση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων είτε τις εμπρηστικές (έως υβριστικές δηλώσεις) κατά της χώρας μας και του ελληνικού λαού, εμείς… τρέχουμε να ικανοποιήσουμε ένα πάγιο αίτημά του. Γιατί; Για να φανούμε «καλά παιδιά» στους Τούρκους και τους προστάτες τους Γερμανούς; Πόσο μάλλον που καμία αλλαγή δεν υπήρξε στο θέμα της βεβήλωσης της Αγια-Σοφιάς και της μετατροπής της σε τζαμί.

Η ελληνική κυβέρνηση το λιγότερο που θα μπορούσε να πράξει θα ήταν να συνδέσει τη λειτουργία του ισλαμικού τεμένους της Αθήνας με το θέμα της Αγια-Σοφιάς. Ούτε αυτό τόλμησε να κάνει όμως…

Επιπρόσθετα, το τζαμί λειτούργησε από προχθές ανεπίσημα εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού, με τους ορθόδοξους ιερούς ναούς να κλείνουν εντελώς σε διάφορες περιοχές της χώρας ή να λειτουργούν μόνο με εννιά πιστούς! Ακόμα ένα λάθος μήνυμα προς τους ορθοδόξους και τους Ελληνες και μάλιστα από κυβέρνηση που υποτίθεται στηρίζει τις παραδοσιακές αξίες… Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνούσε.

Οι θύρες του ισλαμικού τεμένους άνοιξαν τη Δευτέρα, ενώ χθες στις 5 το πρωί έγινε η πρώτη επίσημη προσευχή και στις 11.30 έφτασε εκεί ο ιμάμης. Πρόκειται για έναν Ελληνα πολίτη με καταγωγή από το Μαρόκο, ο οποίος χαίρει της αποδοχής μεγάλης μερίδας Αράβων. Ωστόσο υπάρχουν σκιές για ορισμένα στελέχη που θα «τρέχουν» τη λειτουργία του τεμένους, ενώ κατά καιρούς έχουν ακουστεί φόβοι για πιθανές «περίεργες σχέσεις».

Ο ιμάμης είναι διερμηνέας, έγγαμος, έχει πτυχίο Φυσικής και Μαθηματικών και έχει κάνει σπουδές και στη Μουσουλμανική Θεολογία. Το μιχράμπ, δηλαδή ο εσωτερικός χώρος, κατασκευάστηκε από Αιγύπτιο μουσουλμάνο τεχνίτη που κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα, ενώ ειδική παραγγελία (!) φαίνεται ότι έγινε και για το χαλί που υπάρχει στο τέμενος, το οποίο κατασκευάστηκε στο Ιράν.

Το εν λόγω τζαμί είναι το πρώτο δημόσιο τέμενος στη χώρα και κατασκευάστηκε 16 χρόνια μετά τον νόμο τής τότε υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου, ύστερα από πολλές σκέψεις αλλά και πολλές αντιδράσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει μόνιμο προσωπικό έναν δημόσιο υπάλληλο, ενώ έχουν διατεθεί άλλοι δύο υπάλληλοι από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Παρότι η σημερινή αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση έλεγαν ότι το νέο τέμενος θα δώσει την ευκαιρία να κλείσουν όλα τα παράνομα τζαμιά, αυτό δεν συνέβη. Από προχθές λειτουργεί ως σημείο αναφοράς των μουσουλμάνων της Αθήνας το νέο τέμενος, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στα δεκάδες παράνομα τζαμιά σε σπίτια και άλλα κτίρια που συνεχίζουν κανονικά τη… δράση τους!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα