Γιώργος Γεραπετρίτης: Επιμένει στην προδοσία με τα 12 μίλια!

Θα κάνουμε, λέει, επέκταση χωρικών υδάτων… εν καιρώ, αποδεχόμενος στην ουσία παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας

Επιμένει στο ίδιο ατόπημα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, όσον αφορά την ουσιαστική παραχώρηση μέρους των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στην Τουρκία. «Θα φτάσουμε στα 12 μίλια εν καιρώ, όπως ήδη ξεκινήσαμε σήμερα που μιλάμε με την επέκταση των χωρικών υδάτων προς Δυσμάς και μέχρι το ακρωτήριο Ταίναρο» δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Κανάλι της Βουλής, συνεχίζοντας το ίδιο… τροπάριο σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. Σημείωσε δε πως αυτό «θα συντελεστεί και για την υπόλοιπη επικράτεια σε πολιτικό χρόνο ο οποίος θα κριθεί σκόπιμος». Ερωτηθείς για την τοποθέτησή του ως προς το όριο των 6 μιλίων, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε: Προσήλθα στην πολιτική με αποκλειστικό σκοπό να ενημερώνω τους πολίτες με βάση τα αντικειμενικά δεδομένα και την αλήθεια. Δεν πρόκειται ποτέ να ωραιοποιήσω μια κατάσταση, δεν πρόκειται ποτέ να αναζητήσω ευκαιριακά πολιτικά οφέλη, ωραιοποιώντας καταστάσεις».

Σήμερα, σημείωσε, «που μιλάμε, η ελληνική κυριαρχία εκτείνεται στη θάλασσα στα 6 ναυτικά μίλια, στον αέρα στα 10. Εντός αυτής της κυριαρχίας, η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί οποιαδήποτε παραβίαση ή ανάμειξη – και θέλω σε αυτό να είμαι κάθετος» υπογράμμισε, αφήνοντας έτσι ελεύθερο το πεδίο στους Τούρκους από τα 6 ως τα 12 μίλια.

«Έξω από αυτά τα όρια, η Ελλάδα έχει κυριαρχικά δικαιώματα, έχει το βασικό της δικαίωμα, που είναι το μονομερές κυριαρχικό και απόλυτο δικαίωμα να φτάσει τα χωρικά της ύδατα ως τα 12 μίλια. Από την άλλη, εύκαιρα και καιροσκοπικά λόγια, τα οποία θέλουν να βυθίζουμε πλοία σε διεθνή ύδατα ή να κάνουμε μια πολιτική που θα οδηγούσε σε άμεσες ρήξεις, θα πρέπει να τα σκεφτόμαστε δύο φορές» τόνισε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα