Στα δικαστήρια για νοθεία προσφεύγει ο Ντόναλντ Τραμπ!

«Στα κάγκελα» ο δύο μονομάχοι, με τον απερχόμενο πρόεδρο να μιλά για νίκη και να απειλεί τον Δημοκρατικό αντίπαλό του

Ενώ η καταμέτρηση των (επιστολικών) ψήφων στις ΗΠΑ βρίσκεται σε εξέλιξη, οι δύο μονομάχοι για την προεδρία των ΗΠΑ έσπευσαν να βγάλουν «μαχαίρια» από τα ξημερώματα κιόλας της Τετάρτης!

Ο Ντόναλντ Τραμπ ειδικότερα έβαλε κατά του αντιπάλου του, ταυτόχρονα δήλωσε -πρόωρα- νικητής της μάχης και απείλησε ανοιχτά με προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, αν κρίνει ότι υπήρξαν παρατυπίες στην καταμέτρηση των ψήφων! Μάλιστα, το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ ανακοίνωσε χθες ότι προσφεύγει στα δικαστήρια για την καταμέτρηση σε Ουισκόνσιν (το οποίο έκλεισε με οριακή διαφορά των δύο υποψηφίων), Μίσιγκαν και Πενσιλβανία (όπου δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων).

Ο ισχυρός άνδρας των ΗΠΑ είχε δώσει ώρες νωρίτερα το στίγμα του. Οι Αμερικανοί «δικαιούνται να μάθουν τον νικητή» την ημέρα των εκλογών, έλεγε χαρακτηριστικά λίγο προτού κλείσουν οι κάλπες, επιμένοντας ουσιαστικά στις αμφιβολίες που έχει εκφράσει πολλές φορές τον τελευταίο καιρό για τη διαφάνεια στη διαδικασία της επιστολικής ψήφου.

Κι αυτό, ενώ είναι γεγονός πως η μεγάλη συμμετοχή των Αμερικανών ψηφοφόρων στην επιστολική ψήφο καθυστερεί σημαντικά την καταμέτρηση κι επομένως την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων. Στη συνέχεια, κατά την προσφιλή του συνήθεια, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ με μήνυμά του στο twitter τόνιζε: «Είμαστε μπροστά με ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, αλλά προσπαθούν να ΚΛΕΨΟΥΝ τις εκλογές. Δεν θα αφήσουμε ποτέ να το κάνουν. Δεν μπορούν να κατατεθούν ψήφοι αφού κλείσουν τα εκλογικά τμήματα».

«Δεν επαφίεται ούτε σε εμένα ούτε στον Ντόναλντ Τραμπ να ανακηρύξει τον νικητή αυτών των εκλογών. Επαφίεται στους ψηφοφόρους» απάντησε με δικό του tweet ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος στις δηλώσεις που έκανε ενώπιον υποστηρικτών του στο Ουίλμινγκτον του Ντελαγουέρ τόνιζε πως «πρέπει να φανούμε υπομονετικοί», ενώ λίγο αργότερα απευθύνθηκε ξανά στους Αμερικανούς αποφεύγοντας να δηλώσει «νικητής» των εκλογών και μιλώντας για την ανάγκη σεβασμού των πολιτικών αντιπάλων. «Θα περιμένουμε κάθε ψήφο να καταμετρηθεί και νομίζουμε πως, όταν αυτό γίνει, θα είμαστε νικητές» είπε.

Δηλώσεις ενώπιον των δικών του υποστηρικτών έκανε και ο Τραμπ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, υποστηρίζοντας συνάμα, χωρίς πάντως να παράσχει αποδείξεις, πως «μια πολύ θλιβερή ομάδα ανθρώπων» προσπαθεί να στερήσει τα πολιτικά δικαιώματα εκατομμυρίων υποστηρικτών του που τον ψήφισαν.

«Εάν ο πρόεδρος πραγματοποιήσει την απειλή του και προσφύγει στο δικαστήριο για να εμποδίσει την κανονική καταμέτρηση των ψήφων, έχουμε νομικές ομάδες έτοιμες να αντισταθούν στην απόπειρα αυτή» δήλωσε η επικεφαλής της καμπάνιας του Μπάιντεν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα