Προκαλεί ο «σουλτάνος»: «Θα πάω στα Βαρώσια για να κάνω πικνίκ!»

Στο εξωτερικό πουλάει νεοοθωμανικό νταηλίκι, την ώρα που στο εσωτερικό η κατάσταση που διαμορφώνεται, τόσο σε οικονομικό όσο και σε υγειονομικό -λόγω πανδημίας- επίπεδο είναι επιεικώς… ζοφερή!

Ο λόγος για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος την ώρα που δηλώνει πως σχεδιάζει… πικνίκ στα Βαρώσια με τον Μπαχτσελί και τον Τατάρ, έβλεπε το Σαββατοκύριακο να έρχεται και η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών της χώρας, αλλά και γαμπρού του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ. Γεγονός που καταγράφεται ειδησεογραφικά με φόντο την κατακρύμνηση της τουρκικής λίρας, που βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά, έχοντας χάσει το 30% της αξίας της από την αρχή της χρονιάς.

Το Σάββατο είχε προηγηθεί και το «ξήλωμα», διά χειρός Ερντογάν, από τη θέση του κεντρικού τραπεζίτη του Μουράτ Ουισάλ, τον οποίο αντικατέστησε με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Νατσί Αγκμπάλ. Μάλιστα, η «καρατόμηση» Ουισάλ έγινε με Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αλλά επισήμως δεν ανακοινώθηκε τίποτε αναφορικά με τους ακριβείς λόγους της απομάκρυνσης του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας.

Είναι γνωστό πως ο Τούρκος πρόεδρος αντιμετωπίζει οικονομικά δεινά στο εσωτερικό, ενώ έχει ανοίξει και αρκετά μέτωπα εξωτερικής πολιτικής και, ως εκ τούτου, διαρκώς επιθυμεί να βρίσκει «εχθρούς» ώστε να τους κάνει βορά στα μίντια που ελέγχει στην Τουρκία.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, η φιλοκυβερνητική «Yeni Safak» έγραφε το Σαββατοκύριακο πως στις 15 Νοεμβρίου ο Ερντογάν θα επισκεφθεί για «πικνίκ» τα Βαρώσια, κάτι που είπε ο ίδιος βέβαια σε δηλώσεις του κατά την ομιλία του στο 7ο συνέδριο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του οποίου ηγείται. Στην επίσκεψη αυτή, μάλιστα, ο «σουλτάνος» θα συνοδεύεται από τον αρχηγό του Κόμματος Εθνικιστικών Ντέλετ Μπαχτσέλι.

Αυτή, εντούτοις, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος πρόεδρος λέει δημόσια πως θα πάει για… πικνίκ στα Βαρώσια. Η πρώτη ήταν πριν από λίγες ημέρες, όταν υποδέχτηκε τον νέο ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, κατά την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό, αφότου ανέλαβε το «αξίωμα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα