Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ: «Σχέδιο της κυβέρνησης για λουκέτο στη βιομηχανία»

Υπουλο σχέδιο της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ με πρόφαση τον κορονοϊό καταγγέλλουν τα σωματεία εργαζομένων της ιστορικής βιομηχανίας. Οπως επισημαίνουν σε υπόμνημα προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ το κόστος για προληπτικά τεστ είναι ασήμαντο, αντί να πάρουν μέτρα, ενέταξαν την εταιρία στους ΚΑΔ περί αναστολής συμβάσεων εργασίας που κοστίζει πολύ περισσότερο στο κράτος και μάλιστα σε μια περίοδο που οι τιμές του νικελίου είναι υψηλές και η παραγωγή της ΛΑΡΚΟ μπορεί να ενισχύσει την εθνική οικονομία. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

«Αυτό το διάστημα το μόνο που διαπιστώνεται είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τον Covid-19 για να περπατήσει στην παύση λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ. Με βάση τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, στο δεύτερο εικοσαήμερο του Νοέμβρη θα ξεκινήσουν οι εγκληματικοί διαγωνισμοί εκποίησης» αναφέρουν στο υπόμνημά τους τα σωματεία των εργαζομένων. Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι συντηρεί ένα κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας στους εργαζομένους, ενώ δεν ξεκαθαρίζει επίσημα τι τους «ξημερώνει» την επόμενη μέρα και πώς θα διασφαλιστούν η ενιαία λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Υποστηρίζουν ότι η ΛΑΡΚΟ σήμερα έχει οδηγηθεί σε απελπιστικά τραγική κατάσταση, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη συνέχιση της λειτουργίας της, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που οι αναμενόμενες επιπτώσεις λόγω και του δεύτερου lockdown θα είναι τραγικές για την εθνική οικονομία και την αύξηση της ανεργίας.

Το τελευταίο 9μηνο της ειδικής διαχείρισης η παραγωγή έχει μειωθεί κάτω από το 20% της παραγωγικής της δυνατότητας και, παρότι η τιμή του νικελίου κυμαίνεται σε επίπεδα που αγγίζουν τα 16.000 δολάριο/τόνο, η εταιρία αντιμετωπίζει άμεσο πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της. Οι εργαζόμενοι απαιτούν από την κυβέρνηση να διασφαλιστεί η συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας, να δεσμευτεί για τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και να τους ενημερώσει εντός των επόμενων ημερών για τον σχεδιασμό που έχει σχέση με τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα