Αντίδραση-χάδι από την Ε.Ε. για το ελεεινό σόου Ερντογάν στα Βαρώσια

Σε μια χλιαρή αντίδραση -όπως συνηθίζει άλλωστε- αρκέστηκε η Ε.Ε. για το σόου Ερντογάν στα Βαρώσια. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, ερωτηθείς σχετικά κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, εξέφρασε απλώς τη δυσαρέσκεια της Επιτροπής. Ο Πίτερ Στάνο σημείωσε ότι στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου η Ε.Ε. θα αποφασίσει πώς θα κινηθεί.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «τα τελευταία γεγονότα προστέθηκαν στη σειρά ενεργειών της Τουρκίας, οι οποίες είναι πηγή δυσαρέσκειας για την Ε.Ε.» και συμπλήρωσε ότι «οι ηγέτες θα επανεξετάσουν όλες τις ενέργειες της Τουρκίας, τη συμπεριφορά της Τουρκίας στις συναντήσεις τους, και τον Δεκέμβριο η Ε.Ε. θα αποφασίσει πώς θα δράσει υπό το πρίσμα όλων αυτών των εξελίξεων».

Τη λύπη της για τις ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια εκφράζει η Ε.Ε., σύμφωνα με γραπτή δήλωση του ύπατου εκπροσώπου της Ε.Ε. «Εκφράζουμε τη λύπη μας για τις σημερινές ενέργειες σχετικά με το άνοιγμα της περιφραγμένης περιοχής των Βαρωσίων και για δηλώσεις που αντιβαίνουν στις αρχές του ΟΗΕ για την επίλυση του Κυπριακού» αναφέρει ο Ζοζέπ Μπορέλ, τονίζοντας ότι τέτοιες κινήσεις «θα προκαλέσουν μεγαλύτερη δυσπιστία και ένταση στην περιοχή και θα πρέπει να αντιστραφούν επειγόντως».

Παράλληλα, ο κ. Μπορέλ σημειώνει ότι «ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην ανατολική Μεσόγειο και η ανάπτυξη συνεργατικών και αμοιβαία επωφελών σχέσεων μεταξύ όλων των εταίρων της περιοχής, διμερώς και πολυμερώς, είναι προς το στρατηγικό συμφέρον της Ε.Ε.». Οι απόψεις του Μπορέλ για τα Βαρώσια και την επίλυση του Κυπριακού αποκάλυψαν ακόμη μια φορά πόσο αποκομμένη είναι η Ένωση από τις πραγματικότητες του νησιού, απάντησε η Αγκυρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα