Φθηνές δικαιολογίες από τον Χρυσοχοΐδη που δεν είδε… τίποτα

Το μαύρο άσπρο επιχείρησε να κάνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν είδε τίποτα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά απλά εφαρμόστηκε ο… νόμος.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρει: «Η Αστυνομία ανέφερε στους διοργανωτές ότι η συγκέντρωση είναι παράνομη και ζήτησε τη διάλυσή της. Ελαβε τη διαβεβαίωση ότι θα γίνει σε λίγα λεπτά, γι’ αυτό δεν επενέβη, εξαντλώντας κάθε όριο ανοχής.

Αργότερα στο κέντρο της Αθήνας εντελώς απρόκλητα το ΚΚΕ συγκέντρωσε περίπου 1.500 άτομα στα Προπύλαια και προσπάθησε να κάνει πορεία. Η Αστυνομία ζήτησε επανειλημμένα την αποχώρηση. Με διάφορα προσχήματα για παρουσία εισαγγελέα -που ήταν ήδη ενήμερος- και διαμαρτυρίες για “σκισμένα πουκάμισα” οι διαδηλωτές δεν υποχώρησαν. Η Αστυνομία χωρίς κανένα “όργιο αστυνομικής βίας”, αλλά εφαρμόζοντας το νόμο που ισχύει για όλους τους πολίτες, χρησιμοποίησε μέτρα και μεθόδους διάλυσης με κλιμάκωση. Με τελευταία, αλλά αναγκαία, τη ρίψη χημικών».

Αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υποστήριξε ότι η ΕΛ.ΑΣ. έκανε «αυτό που έπρεπε». Οπως είπε, «ήταν σαφέστατο ότι οι επικεφαλής της Αστυνομίας είπαν στους ανθρώπους του ΚΚΕ ότι δεν μπορούν να κάνουν πορεία γιατί αυτό απαγορεύεται. Επομένως, όπως έγινε και το πρωί, τους κάλεσαν να διαλυθούν. Το πρωί διαλύθηκαν χωρίς να γίνει κάποιο έκτροπο. Το απόγευμα όμως είδαμε ότι κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους ήθελαν να κάνουν μία ρελάνς και δυστυχώς είχαμε αυτή την ανάγκη να διαλυθεί αυτή η συγκέντρωση. Δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό η Αστυνομία και έκανε αυτό που έπρεπε» τόνισε.

Η Νέα Δημοκρατία, εξάλλου, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 είχαν την ευκαιρία να δείξουν αυτές τις μέρες ότι πρώτο καθήκον τους έχουν την προστασία της δημόσιας υγείας. Αντ’ αυτού, για μικροκομματικούς λόγους, αποφάσισαν πως αυτή ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να κάνουν μέτωπο εναντίον της κυβέρνησης. Τελικά, αυτό που κατάφεραν είναι να κάνουν μέτωπο κατά της κοινωνίας. Τους παραδίδουμε στην κρίση της».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα