Πρόκληση! Υπεράνω του νόμου οι αριστεροί

Έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τα μέτρα κατά της πανδημίας και έκαναν εκδηλώσεις γελοιοποιώντας την κυβέρνηση

Όσα διαδραματίστηκαν χθες στο κέντρο των Αθηνών αποτελούν ακόμα μια κηλίδα για το δημοκρατικό πολίτευμα στη χώρα μας, καθώς απεδείχθη ότι κάποιοι είναι πιο «ίσοι» από τους υπολοίπους. Το σκληρό δεδομένο -που λένε και οι Αγγλοσάξονες- είναι ένα. ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του Covid-19, εκθέτοντας την κυβέρνηση, όπως ήταν ο σκοπός τους, αλλά και γελοιοποιώντας εν συνόλω το κράτος και τους θεσμούς.

Οι κομματικοί υπάλληλοι του Περισσού ασχημόνησαν όμως και κατά του συνόλου της κοινωνίας, επιδεικνύοντας τρομακτική ασέβεια προς τον μέσο Ελληνα πολίτη. Την ίδια στιγμή που οι πολίτες όλης της χώρας είναι κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους, την ίδια στιγμή που σε οικογενειάρχες έχει κοπεί το μεροκάματο και μικρομεσαίοι ανησυχούν για το εάν θα βγάλουν τον χρόνο οι επιχειρήσεις τους λόγω των μέτρων, η Αριστερά πούλησε φτηνό επαναστατιλίκι στις πλάτες όλων των υπολοίπων.

«Έφτυσαν» στην ουσία όλους αυτούς τους πολίτες οι οποίοι στέλνουν sms για να πάνε στο σούπερ μάρκετ, εμφανιζόμενοι ως μια ξεχωριστή κατηγορία με ειδικά προνόμια. Καταργώντας, μάλιστα, στην πράξη μέτρα για τα οποία η κριτική της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση είναι ότι ναι μεν είναι αναγκαία, αλλά τα πήρε αργά ή ότι είναι λίγα. Σε μια επίδειξη «ακτιβιστικού τσαμπουκά» -με σαφή διάθεση επαναστατικής γυμναστικής από πλευράς ΚΚΕ, που έκανε στρατιωτικού τύπου σχεδιασμό για τις εκδηλώσεις του-, τα στελέχη και τα μέλη των κομμάτων της Αριστεράς αποφάσισαν να προκαλέσουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, τους Ελληνες πολίτες που είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, υπό την απειλή προστίμων και κυρώσεων, προκειμένου να επιδείξουν την αφοσίωση στις ιδεολογικές εμμονές τους. Απέναντι στην ιδεοληπτική Αριστερά μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ψοφοδεής -η οποία τρομάζει με την ιδέα της σύγκρουσης με τους ιδεολογικούς της αντιπάλους-, που απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι δεν είναι όλοι οι Ελληνες ίσοι απέναντι στον νόμο και ότι η εφαρμογή του στη χώρα μας αποτελεί ακόμη ένα «ανατολίτικο παζάρι».

Το ομολόγησε, άλλωστε, ο υπεύθυνος υπουργός, ο οποίος βιάστηκε να μας πει ότι «τιμά το ΚΚΕ» και παραδέχθηκε ότι η «ανοχή» ήταν πολιτική επιλογή. Διευκρίνισε ότι ήταν δική του η απόφαση, υποκαθιστώντας ακόμα και τον πρωθυπουργό: «Ανέλαβα την ευθύνη, διοργανώθηκαν οι εκδηλώσεις με τα μέτρα προστασίας και μετά έφυγαν. Δεν υπήρχε λόγος για πρόστιμο. Είναι πολιτικά κόμματα, με πολιτικές εκδηλώσεις. Οφείλαμε να το ανεχτούμε σήμερα, που είναι μια ξεχωριστή ημέρα».

Όπως ήταν και την Πρωτομαγιά και όπως ενδεχομένως θα είναι κάθε φορά που η Αριστερά αποφασίζει να «δείξει τα δόντια» της. Εβαλε όμως τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. χθες στην εξευτελιστική θέση να παρακολουθούν τα μέλη του ΚΚΕ να στοιχίζονται μπροστά τους, τα μέλη του ΣΥΡΙζΑ να συγκεντρώνονται σε δεκαπλάσιο αριθμό από τον επιτρεπόμενο και τον Γ. Βαρουφάκη να κάνει καθιστική διαμαρτυρία, δίχως να εφαρμόζουν τον νόμο. Τους ίδιους αστυνομικούς που τις προηγούμενες ημέρες είχε μετατρέψει σε κυνηγούς κεφαλών, όπως είδαμε να συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη, όπου κυνηγούσαν νεαρούς Κυπρίους που προσπάθησαν να βάλουν ένα πανό για τα Βαρώσια. Αυτά τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που είχε μετατρέψει σε εισπράκτορες, βάζοντάς τους να βεβαιώνουν πρόστιμα σε πολίτες έξω από τα σούπερ μάρκετ, τους έβαλε τώρα να παίζουν το «αγαλματάκια ακούνητα», ενώ εξελισσόταν μπροστά τους μια παρανομία ενδεδυμένη με ακτιβιστικό μανδύα. Και τι έμεινε από όλους τους λεονταρισμούς της κυβέρνησης; Ακριβώς αυτό για το οποίο προειδοποιούσαμε από τις σελίδες τούτης εδώ της εφημερίδας.

Η απαγόρευση συναθροίσεων για τους πολίτες. Οσους τουλάχιστον εξ αυτών δεν είναι οργανωμένοι σε κάποιο κόμμα της Αριστεράς. Πέραν αυτού το μόνο που προκύπτει από όσα διαδραματίστηκαν χθες, ειδικά το πρωί, στο κέντρο της Αθήνας είναι η απόλυτη καταρράκωση της αξιοπιστίας των θεσμών στη χώρα αυτή. Ισως για το ΚΚΕ -που παραμένει ένα κόμμα που έχει ως τελικό σκοπό την ανατροπή του πολιτεύματος- αυτό να είναι το ζητούμενο. Η θεσμική ανεπάρκεια αποδεικνύεται από την έλλειψη αντιδράσεων τόσο από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. όσο και από πλευράς Δικαιοσύνης, που ανέχθηκαν να γίνουν μαριονέτες της κυβέρνησης και δεν εξετίμησαν την έννοια του καθήκοντος. Για όλους όμως τους δημοκράτες Ελληνες η χθεσινή ημέρα ήταν μια ημέρα που πρέπει να τη φέρουν βαρέως ως προσβολή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα