Θράσος! Ο «σουλτάνος» αγκαλιά με τον δολοφόνο του Σολωμού

Θεωρούν ήρωα τον θρασύδειλο πράκτορα που πυροβόλησε πισώπλατα και σκότωσε τον άοπλο Κύπριο

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο μετά και τη γεμάτη θράσος και κιτς φιέστα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα Βαρώσια. Σε αυτές τις δίχως όριο προκλήσεις προστίθεται τώρα μία φωτογραφία στην οποία διακρίνεται ο πρόεδρος της Τουρκίας να παρακάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον ηγέτη των Κατεχομένων Ερσίν Τατάρ… και ανάμεσά τους; Όρθιος, να ποζάρει προκλητικά, ο καταζητούμενος από την Interpol Κενάν Ακίν! Κι αν το όνομα δεν σας χτυπά καμπανάκια, να σημειωθεί πως πρόκειται για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο του Σολομώντα Σολωμού. Ο Ακίν είναι ο άνθρωπος που το 1996 στο οδόφραγμα της Δερύνειας πάτησε τη σκανδάλη και σκότωσε πισώπλατα τον Σολωμού την ώρα που εκείνος σκαρφάλωνε στον ιστό της σημαίας, με πρόθεση να κάνει το εθνικό του χρέος και να κατεβάσει την τουρκική σημαία – το σύμβολο της βεβήλωσης και της αρπαγής των χωμάτων της Κύπρου από την Αγκυρα.

Τη φωτογραφία μάλιστα ανάρτησε με περίσσιο θράσος στον προσωπικό του λογαριασμό σε γνωστή πλατφόρμα μέσου κοινωνικής δικτύωσης ο ίδιος ο Ακίν, γεμάτος περηφάνια, όπως διαφάνηκε, γιατί ο «σουλτάνος», ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, δεν του αρνήθηκε τη λήψη. Κατά του Κενάν Ακίν, ο οποίος όταν πυροβόλησε τον 26χρονο Σολωμού ήταν υπουργός του ψευδοκράτους και πράκτορας των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως καταζητείται από την Interpol, που τον έχει επικηρύξει με το ποσό των 460.000 ευρώ.

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία Σολωμού έχει εκδοθεί επίσης για ακόμη 10 άτομα. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να κάνει λόγο για μεταμέλεια του Ακίν, καθώς ο ίδιος, το 2009, μιλώντας σε ελληνική εφημερίδα, όχι μόνο είχε παραδεχτεί ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον Σολωμού στη Δερύνεια, αλλά δήλωσε προκλητικά πως «θα τον πυροβολούσα ξανά αν γύριζα τον χρόνο πίσω», προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. Η ευθύνη του Ερντογάν, βέβαια, στην ιστορία αυτή είναι τεράστια, διότι σαφώς και κανείς δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί πως «δεν ήξερε» με ποιον φωτογραφίζεται. Ιδίως από τη στιγμή που πρόκειται για υψηλό πολιτικό στέλεχος του ψευδοκράτους, σε καθένα από τα οποία ο Τούρκος πρόεδρος δίνει σταθερά τεράστια σημασία. Αρα; Είτε ο Ερντογάν επιδοκιμάζει την πράξη του είτε βρήκε ακόμα έναν τρόπο να χλευάσει τις ευρωπαϊκές Αρχές που καταζητούν τον Ακίν. Ή ισχύουν και τα δύο παράλληλα και ο πρόεδρος πέτυχε το τερπνόν μετά του ωφελίμου, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η Αγκυρα επιδιώκει δημιουργώντας τετελεσμένα να επιβάλει και στην Κύπρο, αλλά και συνολικά στην ανατολική Μεσόγειο τις νεοοθωμανικές γεωπολιτικές ονειρώξεις της.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα