Συνέλαβαν σκληρό τζιχαντιστή (που παρίστανε τον οικογενειάρχη) στην ανοιχτή δομή του Ελαιώνα!

Συμμετείχε σε φρικαλεότητες στη Συρία και ήρθε στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2018

Καταφύγιο στην Ελλάδα, φορώντας τον «μανδύα» του πρόσφυγα και υιοθετώντας το προφίλ του καλού οικογενειάρχη με πέντε παιδιά, είχε βρει ένας 27χρονος τζιχαντιστής, ο οποίος συνελήφθη από τις διωκτικές Αρχές στην ανοιχτή δομή του Ελαιώνα, στον Βοτανικό.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν ακραίο ριζοσπαστικοποιημένο εξτρεμιστή, ο οποίος είναι μέλος του ISIS και είχε συμμετοχή στις δράσεις των τζιχαντιστών, με ακραίες πράξεις βίας και συμμετοχή σε αποτρόπαιες δολοφονίες.

Ως παράνομος μετανάστης ο Σύρος εισέβαλε στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την επίσημη καταγραφή του, στις 28 Μαρτίου του 2018. Καταχωρίστηκε και διαβιούσε ως πρόσφυγας στην ανοιχτή δομή του Ελαιώνα, όπου διέμενε με τη σύζυγό του και τα πέντε παιδιά τους.

Όμως πριν από λίγους μήνες φωτογραφιζόταν με τους οπλαρχηγούς του ISIS και διακινούσε στα κοινωνικά δίκτυα και στο διαδίκτυο βιντεοληπτικό υλικό με τα φρικαλέα εγκλήματα στα οποία συμμετείχε. Σε δημοσίευμά της η «δημοκρατία» είχε αποκαλύψει την παρουσία ριζοσπαστικοποιημένων εξτρεμιστών, οι οποίοι ως «πρόσφυγες» και με την κάλυψη ΜΚΟ διαβιούν στις δομές σε όλη την επικράτεια, με άγνωστους σκοπούς και κίνητρα.

Αν και η ταυτότητα, η παρουσία και η δράση του ήταν γνωστές στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο, η αφορμή για τη σύλληψη του 27χρονου -κατά δήλωσή του- Σύρου δόθηκε ύστερα από έναν μεγάλο καβγά που ξέσπασε την Τετάρτη στη δομή μεταξύ αλλοδαπών διάφορων εθνικοτήτων.

Αποτέλεσμα ήταν να κληθεί η Αστυνομία και, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, μετέβη και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής. Ο 27χρονος συνελήφθη και οι αστυνομικοί προσπαθώντας να μάθουν για ποιο λόγο έγινε ο καβγάς κατάλαβαν ότι κάτι περίεργο συνέβαινε με τον 27χρονο. Οπως αποκαλύφθηκε τελικά και ομολόγησε και ο ίδιος, είναι μέλος του ISIS.

Μάλιστα είπε στους αστυνομικούς ότι εντάχθηκε στην αιμοσταγή τζιχαντιστική οργάνωση γιατί είχε υποφέρει πολύ η οικογένειά του από το καθεστώς του Ασαντ και ήθελε να τους εκδικηθεί. Κατά την επιτόπια έρευνα του κλιμακίου της Αντιτρομοκρατικής, στον οικίσκο του κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή ως μέλους στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DA’ESH, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις, με συμμετοχή του σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του παραπέμφθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Νάντια Αλεξίου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα