Η χώρα ακολουθεί λάθος συνταγή

Η κυβέρνηση υποστήριζε μέχρι πρότινος ότι ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Παρομοίως και οι λοιμωξιολόγοι που έχει τοποθετήσει στην επιτροπή διαχείρισης του κορονοϊού.

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του ΠΟΥ και, κυρίως, η συνέντευξη που παραχώρησε στη «δημοκρατία» η επιστημονική διευθύντρια -και επί της ουσίας Νο 2 του οργανισμού- αποδεικνύουν ότι αυτός ο ισχυρισμός πλέον δεν ισχύει. Η Ελλάδα ακολουθεί και πάλι τη «λάθος συνταγή». Όσοι τολμούν να επισημάνουν το προφανές κατηγορούνται ως «αρνητές» ή… ως «ψεκασμένοι», ακόμα κι αν ταυτίζονται (πλέον) με όσα λέει ο ΠΟΥ. Δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν έχει εφαρμοστεί το καθολικό, πανεθνικό lockdown που επέλεξε η δική μας κυβέρνηση.

Ο ΠΟΥ είναι σαφής: Η λύση είναι μαζικά τεστ, σωστή απομόνωση των θετικών, μάσκες παντού, αποστάσεις, τηλεργασία και έλεγχος των συνόρων. Αυτά αρκούν (αρκεί να γίνουν σωστά) για να αποφευχθεί η καραντίνα, που είναι ακραίο μέτρο και επιδεινώνει άλλα προβλήματα υγείας. Η αποτυχία της Ελλάδας σε πολλούς από τους παραπάνω τομείς εξηγεί τον πολλαπλασιασμό των νεκρών, παρά το αυστηρό lockdown.

Ας αφήσουν, λοιπόν, όλοι τα ψέματα. Τώρα πια, τους εκθέτει ο ΠΟΥ. Ισως για αυτό ξαφνικά έπαψαν να τον επικαλούνται. Εκτός κι αν οι κύριοι Σύψας, Μαγιορκίνης, Βατόπουλος γνωρίζουν περισσότερα από τους κορυφαίους επιστήμονες του πλανήτη…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα