Οι αριστεροί δεν έχουν ιερό και όσιο!

Ενόχλησαν συριζαίους και Γιάνη τα στρατιωτικά, θρησκευτικά σύμβολα που προβλήθηκαν στη Βουλή

Δείχνοντας γι’ άλλη μια φορά ότι δεν έχουν ιερό και όσιο, όπως λέει σοφά και ο λαός μας, αριστεροί, «δικαιωματιστές» και άλλοι εθνομηδενιστές έχυσαν άφθονη χολή για την ορθή πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων να τιμήσει το Σάββατο την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Συγκεκριμένα, στην πρόσοψη του κτιρίου της Βουλής «ζωντάνεψαν» -μέσα από μια οπτική, εικαστική σύνθεση- στιγμές και γεγονότα της Ιστορίας μας, που αναδεικνύουν τη μεγάλη συνεισφορά των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά την ιστορική εξέλιξή τους, στην ελευθερία και στην ασφάλεια του έθνους, ενώ για μερικά δευτερόλεπτα αποτυπώθηκε στην πρόσοψη του κοινοβουλευτικού μεγάρου και η εικόνα της Παναγίας, η οποία προστάτευσε πάντοτε τους Ελληνες στο πεδίο της μάχης…

Αυτό όμως πολύ ενόχλησε όσους έχουν… αλλεργία με ό,τι πατριωτικό και θρησκευτικό, οι οποίοι κατελήφθησαν από εθνομηδενιστικό αμόκ και δεν δίστασαν να εκφράσουν τη δυσφορία τους, με προκλητικές και χολερικές τοποθετήσεις τους.

Σε αυτή την αήθη εκστρατεία πρωταγωνίστησαν στελέχη και μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία προφανώς θα προτιμούσαν το Κοινοβούλιο να προβάλλει και να «ντύνεται» στα χρώματα του Gay Pride, όπως είχε γίνει πέρυσι τον Ιούνιο, με πρωτοβουλία του Ν. Βούτση, λίγο πριν από τις εκλογές. Τότε οι ίδιοι, που σήμερα λένε ότι προσβάλλονται και ενοχλούνται, ένιωθαν υπερήφανοι…

Από τους πιο ακραίους, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης σε δήλωσή του έκανε λόγο για στυγνή προσβολή της δημοκρατίας και για εικόνες που «παραπέμπουν στο διαβόητο “Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών”». Το κτίριο του βασικού θεσμού της δημοκρατίας καλύφθηκε από εικόνες πολεμικής κινητοποίησης και από θρησκευτικές απεικονίσεις, κάτι εντελώς ανεπίτρεπτο» ανέφερε ο απίστευτος πρώην υπουργός Παιδείας που προχώρησε ακόμα περισσότερο.

Μίλησε για «ατόπημα πρώτης γραμμής, πολιτικά και αισθητικά αποκρουστικό» και το συσχέτισε με τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου. «Όλοι αντιλαμβάνονται τι σηματοδοτεί η προβολή στην κεντρική όψη του Κοινοβουλίου στρατιωτικών ασκήσεων. Λίγες μέρες μάλιστα μετά την απόπειρα της κυβέρνησης να εμποδίσει με τη βία και να αμαυρώσει τον συμβολικό, λόγω συνθηκών, εορτασμό του Πολυτεχνείου» τόνισε.

Ο Γεωργιάδης

Τη δήλωση του Νίκου Φίλη σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο Νίκος Φίλης, τον οποίο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον έβγαλε από την κυβέρνηση μετά από αίτημα του Αρχιεπισκόπου και βέτο του Πάνου Καμμένου, θεώρησε ύβρη για τη δημοκρατία την προβολή της ιστορίας των Ενόπλων μας Δυνάμεων και της Παναγίας μας στην πρόσοψη του Κοινοβουλίου…».

Στην ίδια γραμμή Φίλη κινήθηκαν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και θεωρούμενα πασοκογενή, όπως ο Στ. Τζουμάκας. Αλλά και τα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και αυτά που πρόσκεινται φιλικά στην αξιωματική αντιπολίτευση, δυσαρεστήθηκαν με την πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα και έβγαλαν μεγάλη κακία και ειρωνεία. «Γλέντι στο twitter με το βίντεο για τις Ενοπλες Δυνάμεις στη Βουλή» ήταν η σχετική ανάρτηση της ιστοσελίδας της «Αυγής», ενώ και το left.gr έκανε λόγο για «μοναδικό κιτς υπερθέαμα στην πρόσοψη της Βουλής».

Προκλητική εξάλλου ήταν και η ανάρτηση του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη, του ΜέΡΑ25: «Τη μια μέρα η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκει καλή ιδέα να μας θυμίσει ότι η χωροφυλακή ήταν ο πρόγονος της Αμεσης Δράσης. Σήμερα, κάποιοι βρήκαν καλή ιδέα να προβάλουν άρματα μάχης πάνω στη Βουλή με το πρόσχημα της “Μέρας των Ενόπλων Δυνάμεων”.

Επικίνδυνες νοσταλγίες που οφείλουν να κοπούν μαχαίρι».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα