Γιώργος Γεραπετρίτης: «Περισσότερες ΜΕΘ φέρνουν περισσότερους θανάτους»!

Απείρου γελοιότητας δήλωση από τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη που συναγωνίζεται τον Αδ. Γεωργιάδη

Θύελλα αντιδράσεων προκαλούν οι νέες κυβερνητικές δηλώσεις, αυτή τη φορά του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε αναίσχυντα χθες ότι οι περισσότερες ΜΕΘ φέρνουν και περισσότερους θανάτους!

«Αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ, αυτό θα σήμαινε κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών. Σκοπός δεν είναι να μεγιστοποιήσουμε αυτούς που μπαίνουν στην ειδική θεραπεία, αλλά να απομειώσουμε το φαινόμενο»» είπε χαρακτηριστικά στο πρωινό της ΕΡΤ1, παίρνοντας τη σκυτάλη του ζόφου από τον συνάδελφό του Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος την προηγούμενη μόλις ημέρα πανηγύριζε για τον (πρωτοφανή) αριθμό των θανάτων στη χώρα!

Η δήλωση Γεραπετρίτη συνιστά μνημείο αναλγησίας και πολιτικής εξαχρείωσης, απολύτως ενδεικτική του πανικού που έχει καταλάβει τα αμήχανα κυβερνητικά ρετιρέ μπροστά στην ανεμπόδιστη επέλαση της πανδημίας, η οποία σαρώνει ανελέητα στο διάβα της τα ασταθή και έωλα επικοινωνιακά τεχνάσματα των ακριβοπληρωμένων συμβούλων. Ο «στρατηγός» του κατ’ ευφημισμόν «επιτελικού κράτους» μετά τον δικαιολογημένο θόρυβο που προκλήθηκε, αντί να αναλάβει ευθαρσώς και προσωπικά την ευθύνη, προσπάθησε άτεχνα να τα «μαζέψει», αποδίδοντας, όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, το όλο θέμα σε παρερμηνεία των δηλώσεών του. Ηταν όμως αργά…

Το θέμα έλαβε, όπως ήταν επόμενο, μεγάλες διαστάσεις, καθώς οι πολιτικές δυνάμεις δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να σφυροκοπήσουν την κυβέρνηση.

Η Ν.Δ. μέσω της ομάδας αλήθειας κατήγγειλε ότι «απομονώθηκε η φράση του υπουργού» και ότι οι αναφορές του «είχαν διαφορετικό νόημα», ενώ ο ίδιος ο Γ. Γεραπετρίτης, σε μια προσπάθεια να σώσει μια παρτίδα χαμένη, εξήγησε: «Για κάθε αντικειμενικό ακροατή είναι προφανές ότι ανέφερα πως η έμφαση πρέπει να δοθεί στην πρόληψη, ώστε να μη φτάνουμε να γεμίσουν οι Εντατικές, ανεξαρτήτως αριθμού. Η αξιωματική αντιπολίτευση αλλοίωσε τη δήλωσή μου για να με χαρακτηρίσει τυμβωρύχο».

Για εγκληματικές ευθύνες και συνειδητή κυβερνητική επιλογή απορρύθμισης του ΕΣΥ κάνει λόγο η Κουμουνδούρου, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση: «Ο κ. Γεραπετρίτης, κακοποιώντας κάθε έννοια λογικής, την ώρα που η διαθεσιμότητα ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο 99%, δηλαδή δεν υπάρχουν κλίνες για τους ασθενείς, ισχυρίστηκε σήμερα ότι, αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε περισσότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Η τυμβωρυχία και η προσβολή της κοινωνίας δεν περιορίζεται στις καθημερινές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, όπως ο κ. Γεραπετρίτης ή ο κ. Γεωργιάδης. Αποτελεί την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη».

Ασυνήθιστα σκληρή είναι και η δήλωση του ΚΙΝ.ΑΛ., το οποίο σχολιάζει: «Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη δεν είναι απλά άστοχες αλλά επικίνδυνες. Αν δεν είναι αποτυχημένη προσπάθεια να καλύψει τις ευθύνες τους, τότε σημαίνει ότι κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα».

Όλα τα παραπάνω «επιβεβαιώνουν τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και τον βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής της» επισήμανε το ΚΚΕ, ενώ η Ελληνική Λύση έκανε λόγο για θέατρο του παραλόγου, προσθέτοντας: «Οταν τα κόμματα αντιπαρατίθενται πάνω σε νεκρούς, τότε χάνεται η λογική και η σοβαρότητα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα