Παρέμβαση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ για δώρο Χριστουγέννων και ασθενέστερα νοικοκυριά

Να δοθεί ολόκληρο το δώρο των Χριστουγέννων στους εργαζομένους των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία πρότεινε χθες από τη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, συστήνοντας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλάβει το κράτος το πλήρες κόστος της σχετικής δαπάνης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ακόμα να χορηγηθεί εντός του Δεκεμβρίου επίδομα έκτακτης ανάγκης στα ασθενέστερα νοικοκυριά που δεν τα φέρνουν βόλτα στη δίνη της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, καθώς και να επανασυνδεθούν ρεύμα, νερό και ίντερνετ στα θύματα της πανδημίας, όπως και να στηριχτούν οι πολίτες με αναπηρία και με ειδικές ανάγκες.

Προηγήθηκε σχετική πρωτοβουλία από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με σχετικές τροπολογίες έθεσε το ζήτημα της καταβολής από το κράτος του δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, της καταβολής εισοδήματος έκτακτης ανάγκης εντός του Νοεμβρίου, καθώς και της παροχής προθεσμίας στους εκπαιδευτικούς υποψήφιους του ΑΣΕΠ για την προσκόμιση του παραβόλου των 3 ευρώ.

Οι συγκεκριμένες τροπολογίες είχαν κατατεθεί προ ημερών σε επίκαιρα νομοσχέδια, αλλά απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση. Στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ με άλλες νομοθετικές προτάσεις ζητεί «δωρεάν επανασύνδεση και δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, απαγόρευση διακοπής παροχών ρεύματος, ύδατος, φυσικού αερίου, τηλεφωνίας και σύνδεσης στο διαδίκτυο σε πληθυσμιακές ομάδες πληττόμενες από την πανδημία», καθώς και «μέτρα ενίσχυσης των ανάπηρων δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας λόγω πανδημίας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα