Μητσοτάκης: Ομολογεί το χάος και δείχνει τους επιστήμονες!

«Δεν υπήρχαν στοιχεία για να κλείσει νωρίτερα η Θεσσαλονίκη»

Κι όμως! Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε πλήρως το πρόβλημα της ελλιπούς ενημέρωσης και του χάους στην επεξεργασία των στοιχείων για τον κορονοϊό μόλις μία μέρα πριν από τις αποκαλύψεις μας, δηλαδή το Σάββατο! Αγνοώντας, φυσικά, ότι την επόμενη ημέρα η πρωτοσέλιδη ανάδειξη του θέματος από την «κυριακάτικη δημοκρατία» θα δημιουργούσε μείζον πολιτικό θέμα, που θα ανάγκαζε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τρέχει να τα μπαλώσει άτσαλα…

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Status FM της Θεσσαλονικής (που σκοπίμως θάφτηκε), ο πρωθυπουργός είπε ότι «έπρεπε η Θεσσαλονίκη να είχε κλείσει μία εβδομάδα νωρίτερα, αλλά δεν υπήρχαν σχετικά στοιχεία που να δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Και συνέχισε: «Προφανώς εκ των υστέρων μπορεί κανείς να πει ότι θα έπρεπε να είχαμε παρέμβει στη Θεσσαλονίκη, στη βόρειο Ελλάδα, ενδεχομένως μια εβδομάδα νωρίτερα». Ο πρωθυπουργός όμως δεν έμεινε εκεί. Θέλοντας να αφήσει τον εαυτό του εκτός κάδρου ευθυνών, επιχείρησε να επιρρίψει τις ευθύνες στους «τοπικούς παράγοντες» της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην επιτροπή των «ειδικών».

Δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε καλόπιστη κριτική και τόνισε ότι «δεν ήταν πολλές οι φωνές και στην πόλη που ζητούσαν ένα lockdown νωρίτερα». Εκτός όμως από τις «φωνές της Θεσσαλονίκης» -είτε ο πρωθυπουργός εννοούσε την Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε το σύστημα του ΕΣΥ στη βόρειο Ελλάδα- επανέλαβε ότι δεν υπήρχε «κάποια τέτοια εισήγηση από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων».

«Από τη στιγμή που πήραμε τα δεδομένα στη διαθεσή μας κινηθήκαμε πολύ γρήγορα» είπε ο κ. Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας ότι όντως υπάρχει ζήτημα με τα «δεδομένα». Επομένως η κυβέρνηση δεν τα είχε στα χέρια της εγκαίρως!

«Πήραμε τις δραστικές αποφάσεις να πάμε σε αυτό το οποίο αποκαλούμε δεύτερο lockdown όταν διαπιστώσαμε από τα δεδομένα μας ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μία εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και μία ταχύτατη άνοδο στον ρυθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία και κατά συνέπεια στις Εντατικές» ανέφερε στην ίδια συνέντευξη ο πρωθυπουργός, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τονίσει ότι, όταν υπήρξε η σωστή εκτίμηση του προβλήματος, υπήρξε σωστή αντιμετώπιση. Οι πολιτικές ευθύνες όμως δεν περιορίζονται στο τι κάνει η κυβέρνηση αλλά και στο τι δεν κάνει. Λέτε να δούμε τον κ. Πέτσα να διαψεύδει και τον… Μητσοτάκη;

Περιοδεία Κυριάκου μόνο για λίγες ώρες

Ταξίδι-αστραπή έκανε στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, αλλά και να μάθει τι σκέφτονται οι φορείς της πόλης.

Λίγο μετά τις 9 ο πρωθυπουργός έφτασε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου συναντήθηκε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ιδρύματος, εκδηλώνοντας την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης προς τον αγώνα που δίνουν κατά του κορονοϊού, ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία ενός νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο κ. Μητσοτάκης έλαβε ως δώρο ένα χειροτέχνημα εκ μέρους των παιδιών που νοσηλεύονται στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου και είπε: «Ενα μεγάλο ευχαριστώ, εσείς στέλνετε πάνω από όλα το μήνυμα ότι μέχρι να περάσει αυτή η κρίση όλοι πρέπει να προσέχουμε».

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στον χώρο όπου κατασκευάζονται οι νέες ΜΕΘ, χαρακτήρισε εντυπωσιακό το έργο και ζήτησε «να κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας, να τελειώσουμε το συντομότερο δυνατό».

Ο επόμενος σταθμός της επίσκεψης του πρωθυπουργού ήταν η Πυλαία, όπου επισκέφθηκε τον θάλαμο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, ο οποίος εκσυγχρονίστηκε και λειτουργεί με νέα μορφή εδώ και περίπου 10 μέρες. Από τον νέο θάλαμο επιχειρήσεων χειριστές μπορούν να βλέπουν ζωντανά όλες τις μονάδες ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Αθήνα. Ο πρωθυπουργός μίλησε μέσα από τον ασύρματο του ΕΚΑΒ σε όλα τα πληρώματα που βρίσκονταν σε βάρδια σε Αθήνα, Λάρισα, Καβάλα, Γιάννενα και σε όλη την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά πήγε στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου είπε: «Η εικόνα που έχουμε είναι ότι αρχίζει και μειώνεται πια αισθητά το ιικό φορτίο. Ο πρώτος δείκτης που κοιτάω εγώ πάντα πια είναι οι συγκριτικές εισαγωγές στις εφημερίες, αυτές μας δίνουν μια πολύ καλή αίσθηση».

Αφού τελείωσε τις σύντομες επισκέψεις στα νοσοκομεία, έκανε σύσκεψη στον Δήμο Θεσσαλονίκης με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, οι οποίοι ήταν αρνητικοί στο άνοιγμα των σχολείων, αλλά θετικοί για το λιανεμπόριο πριν από τα Χριστούγεννα.

Τον πρωθυπουργό συνόδεψαν στην επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα