Αντιπολίτευση: Να παρέμβει εδώ και τώρα εισαγγελέας έπειτα από τις αποκαλύψεις της κυριακάτικης δημοκρατίας

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό άναψε το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για το παράλληλο σύστημα καταγραφής που έστησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα.

«Πλέον τον λόγο πρέπει να έχει η Δικαιοσύνη. Θεωρούμε ότι η εισαγγελική παρέμβαση για απόκρυψη, συσκότιση και διαστρέβλωση στοιχείων είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη για λόγους δημόσιου συμφέροντος» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση με ανακοίνωσή της, στην οποία επικαλείται τα δημοσιεύματα της εφημερίδας μας και του «Βήματος», μιλώντας για εγκληματικά λάθη διαχείρισης της πανδημίας, με αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων συνανθρώπων μας καθημερινά, και καταγγέλλοντας ότι «μαγειρεύονται στοιχεία με πολιτική σκοπιμότητα, για να μην αναδειχθεί το ακριβές μέγεθος της τραγωδίας που ζούμε».

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση να μοιράσει στα κόμματα της Βουλής τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής, κατηγορώντας ταυτοχρόνως τον Στέλιο Πέτσας ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει πει ψέματα μόνο για το από πού ανατέλλει ο ήλιος». Είχε προηγηθεί η σφοδρή αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος ζήτησε τη διερεύνηση των δημοσιευμάτων σε όλα τα επίπεδα. Ο Παύλος Πολάκης, από την άλλη, υποστήριξε με ανάρτησή του πως «μάλλον άκουσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Μητσοτάκης και “έστειλε”, μέσω διαρροών από φιλικά ΜΜΕ, τη δεύτερη επιστολή ως πρωθυπουργός… (αυτή που χρεώνει την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας στους υφισταμένους του υπουργούς, προέδρους και επιστήμονες…). Ερχεται και η σειρά της τρίτης…».

Εν τω μεταξύ, βέλη στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το Κίνημα Αλλαγής, επισημαίνοντας ότι από τα δημοσιεύματα «φαίνεται ότι το Μαξίμου βρήκε τον ένοχο για την αποτυχία της κυβέρνησης να περιορίσει την πανδημία. Δείχνει τον ΕΟΔΥ και κατ’ επέκταση το υπουργείο Υγείας. Τα έκαναν δηλαδή θάλασσα, με λάθη που κόστισαν ανθρώπινες ζωές και τώρα ψάχνουν το εξιλαστήριο θύμα». Η Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα, ανέφερε: «Ντροπή. Δεν έχουν το θάρρος ούτε να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οταν θα έρθει η ώρα, όμως, θα τους καταλογιστούν».

Οξεία υπήρξε η αντίδραση και της Ελληνικής Λύσης, που σχολίασε πως οι αποκαλύψεις επιβεβαιώνουν τις θέσεις του κόμματος που κατήγγειλε τα εγκληματικά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας και τους λάθος αλγόριθμους που χρησιμοποιούνται στην καταγραφή των κρουσμάτων.

«Η συνέχεια θα δοθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο και φυσικά στην ελληνική Δικαιοσύνη», όπως ανέφερε στο ίδιο σκληρό ύφος η Ελληνική Λύση. Την ίδια ώρα να δώσει άμεσα εξηγήσεις κάλεσε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης, τονίζοντας πως «είναι αδιανόητα όσα αποκαλύπτονται και οι ευθύνες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης συλλογικά τεράστιες».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα