Νίκος Καραχάλιος: Είναι «Άριστοι» ή «άχρηστοι»;

Άρθρο-καταπέλτης του πρώην γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της Ν.Δ. για τα κυβερνητικά πεπραγμένα

Ο Νίκος Καραχάλιος, γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή, δεν περιλαμβάνεται στα στελέχη που ελαφρά τη καρδία θα έσπευδε να κατατάξει κανείς στους… υπονομευτές της παράταξης. Ως εκ τούτου, ο λόγος του έχει ένα ειδικότερο βάρος, ιδίως όταν, χωρίς να μπλέκεται στην καμαρίλα των ημερών, υποστηρίζει ευθαρσώς με ενυπόγραφο άρθρο του ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε η κυβέρνηση, αντί να μεριμνά για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σχεδίαζε εκλογές.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Ν. Καραχάλιος στο άρθρο του στο site Ανοιχτό Παράθυρο, η κυβέρνηση «είχε στήσει από την άνοιξη σκηνικό πρόωρων εκλογών» τον Ιούλιο.

Φούσκωσε επί τούτου επικοινωνιακά την πρωτοφανή επιτυχία του πρώτου κύματος, ώστε να κάνει πολιτικό ταμείο προτού φανεί το κόστος του πρώτου «εγκλεισμού», με απώτερη επιδίωξη να «κάψει» την απλή αναλογική.

Πού όμως χάλασε το σχέδιο; Την απορία σπεύδει να λύσει αμέσως εξηγώντας: «Ο “απρόβλεπτος” Ερντογάν… και κάποιοι λένε η Novartis. Με το που έκλεισε το χειμωνιάτικο μέτωπο με τον κορονοϊό, “άνοιξαν” -ως διά μαγείας- τα θαλάσσια σύνορά μας. Κονιορτοποίησε το Αιγαίο το “Oruc Reis” και φοβήθηκε ο πρωθυπουργός μην του σκάσει -κυριολεκτικά- θερμό επεισόδιο. Να επιτίθεται στην Ελλάδα ο ανεξέλεγκτος γείτονας και να τον βρει σε κανένα μπαλκόνι να εκφωνεί προεκλογικούς δεκάρικους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, με τις εκλογικές φαντασιώσεις χάθηκε πολύτιμος χρόνος».

Η πίεση στο σύστημα του Μαξίμου, όπως υποστηρίζει, επιβλήθηκε από το πανίσχυρο επιχειρηματικό – μιντιακό πλέγμα, που έβλεπε ότι οι εκταμιεύσεις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα άρχιζαν πριν από το 2022, οπότε επιθυμούσε εκλογές-γέφυρα, προκειμένου να σιγουρέψει τη λεία του.

«Γιατί όλοι αυτοί δεν νοιάζονται για τους νεκρούς. Νοιάζονται για τους λογαριασμούς. Δεν νοιάζονται για εμάς. Νοιάζονται για τους εαυτούς τους» λέει, θέτοντας το εξής ερώτημα: «Είναι τελικά “άριστοι” ή “άχρηστοι”;», για να σημειώσει πως «ούτε ο πιο φανατικός υμνητής αυτής της κυβέρνησης δεν θα μπορέσει να ισχυριστεί πια πως το Μαξίμου είναι το νέο Κάμελοτ. Ακόμη και οι “καθημερινάκηδες” έχουν αρχίσει να το στρίβουν το αφήγημα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα