Απίστευτο! Νέα λίστα Πέτσα (3.000.000 €) σε φιλικά μέσα

Μοιράζουν πάλι «ζεστό» χρήμα με δικαιολογία την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού (δυόμισι χρόνια πριν από τις κάλπες)

Η καθολική κατακραυγή της ελληνικής κοινωνίας για την επιλογή του Μαξίμου να μοιράσει «ζεστό» χρήμα σε ΜΜΕ της αρεσκείας του, προκειμένου να αποσιωπηθούν οι κυβερνητικές ανεπάρκειες στη διαχείριση της πανδημίας στη χώρα, δεν φαίνεται να πτοεί την κυβέρνηση.

Όπως αποκαλύφθηκε χθες, μια νέα λίστα Πέτσα, ύψους μόλις… 3.000.000 ευρώ αυτή τη φορά, βρίσκεται ήδη στα σκαριά προς διανομή έως τα τέλη του 2020, με στόχο να… πείσει τους Ελληνες του εξωτερικού ότι δικαιούνται να ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές, τη στιγμή που πληθαίνουν στη χώρα οι φωνές όσων δεν βλέπουν με καλό μάτι τη γαλαντομία της ελληνικής κυβέρνησης.

Με βάση όσα έγιναν γνωστά από τις επίσημες ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα Δι@ύγεια, το πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του υπουργείου Εσωτερικών αφορά: α) τον επικοινωνιακό σχεδιασμό – παραγωγή επικοινωνιακού και έντυπου υλικού της εκστρατείας ενημέρωσης των εκλογέων που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματός τους πλησίον του τόπου κατοικίας τους, ποσού ύψους 300.000 €, και β) τις δράσεις και υπηρεσίες της καμπάνιας ενημέρωσης των εκλογέων που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματός τους πλησίον του τόπου κατοικίας, ποσού ύψους 2.700.000 € για το υπόλοιπο του έτους 2020, συνολικού ποσού ύψους 3.000.000 €. Τα μέσα στα οποία θα διανεμηθεί το ποσό δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ενώ, όπως είναι φυσικό, η κίνηση αυτή γεννά εύλογες απορίες και ερωτήματα ως προς τις προθέσεις του Μαξίμου σχετικά με τον χρόνο των εκλογών.

Με βάση τον νόμο που ψηφίστηκε το 2019, αυξάνονται από 12 σε 15 οι βουλευτές Επικρατείας. Η ψηφοφορία θα διεξάγεται με αυτοπρόσωπη παρουσία του εκλογέα σε εκλογικά τμήματα που θα συσταθούν σε πρεσβείες, προξενεία, χώρους οργανώσεων αποδήμων ή άλλους κατάλληλους χώρους. Ο ελάχιστος αριθμός για να συγκροτηθεί εκλογικό τμήμα είναι οι 40 εκλογείς. Η ψήφος των εκλογέων που ασκούν το εκλογικό δικαίωμά τους στα ανωτέρω εκλογικά τμήματα θα μετρά ισότιμα στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα και, επομένως, για τη συνολική κατανομή των εδρών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα