Διάγγελμα Κυριάκου Μητσοτάκη την Παρασκευή για το lockdown

Τον οδικό χάρτη της άρσης κάποιων -τουλάχιστον- περιοριστικών μέτρων στην πορεία προς τα Χριστούγεννα αναμένεται να ανακοινώσει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αφού πρώτα ενημερωθεί για τις νεότερες εξελίξεις από την επιτροπή των ειδικών, και εφόσον δεν υπάρχει κάποια δυσάρεστη έκπληξη, αναμένεται να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό, προκειμένου να ανακοινώσει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Έχει, πάντως, ήδη προειδοποιήσει για μια «αργή» πορεία προς την άρση του lockdown, καθιστώντας ιδιαίτερα αμφίβολη την 7η Δεκεμβρίου ως ημέρα άρσης της γενικής απαγόρευσης και τη 14η Δεκεμβρίου ως πιο πιθανή. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πάμε σε σταδιακό άνοιγμα συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, που θα εξαρτηθεί και από την πορεία των κρουσμάτων. Από πλευράς, πάντως, κυβέρνησης καλλιεργείται μια εικόνα «βελτίωσης» της κατάστασης γενικότερα, αν και από ό,τι φαίνεται τα σχολεία δεν θα ανοίξουν πριν από τα Φώτα.

Το μεγάλο ερώτημα φυσικά είναι τι θα αποφασιστεί σχετικά με την εστίαση, καθώς οι επιχειρηματίες του χώρου βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση και οι όποιες κυβερνητικές «διευκολύνσεις» δεν δείχνουν να αρκούν για να επιβιώσουν οικονομικά. Ο πρωθυπουργός, πάντως, έχει τονίσει ότι οι Έλληνες θα πρέπει να κρατούν πολύ μικρό «καλάθι» όσον αφορά τις επερχόμενες γιορτές, αφού έχει πει ότι «θα κάνουμε διαφορετικά Χριστούγεννα φέτος. Πολύ πολύ πιο περιορισμένα, με τις οικογένειές μας, άντε ενδεχομένως μία οικογένεια ακόμη» τόνισε το Σάββατο κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα