Στα σχοινιά η κυβέρνηση για το διπλό σύστημα καταγραφής

Το Μαξίμου «θερίζει θύελλες» ύστερα από τις αποκαλύψεις της δημοκρατίας! Σιωπούν το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ

Το τσουνάμι των αποκαλύψεων της «δημοκρατίας» για το διπλό σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων του κορονοϊού έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, που δεν αναμένεται να κοπάσει, καθώς τροφοδοτείται συνεχώς με τα μισόλογα και τις αστείες δικαιολογίες του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος με τις δηλώσεις του επιβεβαίωσε την εφημερίδα μας, αλλά και με την ένοχη σιωπή υπουργείου Υγείας και ΕΟΔΥ.

Το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας», με τις δύο συμβάσεις που αποκαλύπτουν τα δύο διαφορετικά συστήματα καταγραφής, ένα του ΕΟΔΥ και ένα της ΗΔΙΚΑ, έχει προκαλέσει πανικό στην κυβέρνηση και έχει πυροδοτήσει τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Χθες η «δημοκρατία» απάντησε στον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, τον κ. Αρκουμανέα, δημοσιεύοντας λεπτομέρειες από τις δύο συμβάσεις για τα δύο συστήματα καταγραφής.
Στις 30 Απριλίου υπογράφηκε η πρώτη σύμβαση: «…με την κοινοπραξία ΟΤΕ – Byte, δύο εκ των μεγαλύτερων εταιριών τεχνολογίας στην Ελλάδα, για την “Ανάπτυξη Εθνικού Μητρώου Ασθενών Covid-19 και μηχανισμού παρακολούθησης ασθενών σύμφωνα με τα πρότυπά του, σε συνδυασμό με ανωνυμοποίηση / ψευδωνυμοποίηση στοιχείων ασθενών στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης”. Η σύμβαση ήταν διάρκειας δύο μηνών και ύψους 184.500 ευρώ (συν ΦΠΑ)».

Όσον αφορά τη δεύτερη σύμβαση, δημοσιεύτηκαν χθες οι λεπτομέρειες: «Η διοίκηση του ΕΟΔΥ υπογράφει την 1η Ιουνίου -δηλαδή, πριν καν ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του συστήματος της ΗΔΙΚΑ- μια άλλη σύμβαση, πολύ μεγαλύτερη, ύψους 799.850 ευρώ (με ΦΠΑ), με την εταιρεία MainSys Ο.Ε., με αντικείμενο την “Προμήθεια Ηλεκτρονικού Συστήματος Διαχείρισης των Συμβάντων έως 500 Κινητών Μονάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) Ειδικού Σκοπού”. Eταίροι της Mainsys Ο.Ε. είναι, σύμφωνα με το ΓΕΜΗ, οι Θεόδ. Κανακάρης, Φώτ. Θυμωδέας και Γεώργ. Πλαβούκος. Τα πιο πολλά χρήματα, πάνω από μισό εκατομμύριο, αφορούσαν την προμήθεια των φορητών συσκευών με αισθητήρα θερμομέτρησης ιατρικού τύπου. Ο ανάδοχος αναλάμβανε, όμως, και την ανάπτυξη “κεντρικού λογισμικού καταγραφής και διαχείρισης συμβάντων” που καταγράφονται από τις ΚΟΜΥ, τις τηλεφωνικές κλήσεις κ.ά. Ωστόσο, αυτές οι υπηρεσίες παρέχονταν ήδη από την ΗΔΙΚΑ. Έτσι προέκυψαν η διπλή καταγραφή και, τελικά, το χάος στην αποτύπωση της πραγματικής εικόνας της πανδημίας στη χώρα!»

Ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του αναφέρεται στις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» και ζητάει απαντήσεις και παραιτήσεις των υπευθύνων για το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί από το σύστημα διπλής καταγραφής, που δυσκολεύει το έργο των επιστημόνων: «Αν βρισκόμασταν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ε.Ε. και αποκαλυπτόταν παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, δύο μέρες μετά τη δημόσια διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου, το λιγότερο που θα είχαμε θα ήταν οι παραιτήσεις των αρμοδίων υπουργών αλλά και όσων έσπευσαν να συγκαλύψουν την αλήθεια. Ωστόσο το πρόβλημα εδώ είναι ακόμη μεγαλύτερο, γιατί η ευθύνη προφανώς αφορά τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Και επειδή η ευθύνη αυτή έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές, ο κύριος Μητσοτάκης δεν θα αποφύγει να λογοδοτήσει. Όχι στην αντιπολίτευση, αλλά στους πολίτες».

Τα πυρά και των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης στρέφονται στον πρωθυπουργό, τον οποίο η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε ότι αποφεύγει να απαντήσει και δημιουργεί καχυποψία με τη στάση του: «Ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε τον διάλογο και τις απαντήσεις. Η Μαξίμου Α.Ε. αναπαράγει ακόμα και σε κρίσιμες στιγμές το στερεότυπο του συγκεντρωτισμού και της αυταρχικής λειτουργίας. Ολα αυτά καλλιεργούν την καχυποψία, η οποία επιτείνεται και με νέες καταγγελίες για διπλά στοιχεία. Δυστυχώς δεν υπάρχει πρόσβαση σε σημαντικά δεδομένα. Ο έλεγχος της πληροφορίας που έχει επιλέξει η κυβέρνηση εγείρει και ζήτημα δημοκρατίας».

Η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στους επιστήμονες που ανοίγουν σιγά σιγά τα στόματά τους και μιλούν για αντιφατικά στοιχεία: «Ο ένας μιλάει για αντιφατικά στοιχεία, ο άλλος λέει ότι ντρέπεται για τα στοιχεία που έδιναν και πιθανώς έκρυβαν. Η Νέα Δημοκρατία είναι υπόλογη για την τραγωδία που περνά η χώρα, διότι δεν μιλάμε πλέον για ανικανότητα, αλλά δυστυχώς για ηθική αυτουργία του εγκλήματος».

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα