Γκίκας Μαγιορκίνης: Τα ιδιωτικά τεστ δεν καταγράφονται

Τον ελλιπή και προβληματικό τρόπο καταγραφής των στοιχείων για τα τεστ του κορονοϊού είχε ομολογήσει ο Γκίκας Μαγιορκίνης ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου. Ο καθηγητής και εκπρόσωπος της Εθνικής Επιστημονικής Επιτροπής είχε παραδεχτεί ότι δεν δηλώνονται όλα τα τεστ κορονοϊού από τα ιδιωτικά εργαστήρια ήδη από τις 13 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης απογευματινής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας. Τότε είχε αναφέρει ότι «στην Ελλάδα σήμερα έγιναν γύρω στα 13.000 τεστ. Ο μέσος όρος είναι μεταξύ τα 10 και 13.000 τεστ. Βέβαια αυτά είναι τα τεστ που καταγράφονται στο υπουργείο Υγείας, γιατί υπάρχουν και ιδιωτικά, τα οποία αυτή τη στιγμή δεν γίνεται η δήλωση αυτών των τεστ. Οπότε είναι αρκετά περισσότερα».

Στη συνέχεια, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφο, ο οποίος ζήτησε διευκρινίσεις για το εάν ανέφερε πως δεν δηλώνονται τεστ από τα ιδιωτικά εργαστήρια, ο Γκίκας Μαγιορκίνης δήλωσε ότι «όχι αυτό, υπάρχει ένας αριθμός που ανέφερα. Είναι αυτά που δηλώνουν συστηματικά σε… στο… πώς το λένε. Τα δηλώνουν τα τεστ τα ιδιωτικά, τουλάχιστον η μεγάλη πλειοψηφία έτσι». Οταν δε ρωτήθηκε εάν υπάρχει επιφύλαξη για τα τεστ που δηλώνονται, απάντησε: «Όχι για τα κρούσματα, τα αρνητικά. Πόσα τεστ “τρέχουν”. Υπάρχει μια υποψία, όπως λέτε κι εσείς, εγώ δεν μπορώ να την επαληθεύσω, αλλά το νούμερο που σας είπα είναι η δήλωση που γίνεται από συγκεκριμένο γκρουπ εργαστηρίων. Ο ΕΟΔΥ έχει ένα άλλο νούμερο, το οποίο είναι αρκετά υψηλότερο, άμα το δείτε δηλαδή στο γράφημα, το οποίο συμπεριλαμβάνει όλα τα εργαστήρια στην Ελλάδα».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα