Μετά τον Πατούλη νόσησε και αντι- περιφερειάρχης Νικόλαος Πέππας

Σε αναβρασμό βρίσκεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, μετά την επιβεβαίωση ότι ένας γιατρός και μία νοσηλεύτρια που εργάζονται στη δεύτερη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Το αποτέλεσμα ήταν το συγκεκριμένο τμήμα να αναστείλει τη λειτουργία του προσωρινά και οι οκτώ ασθενείς που νοσηλεύονταν σε αυτό να μεταφερθούν στις υπόλοιπες τρεις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου.

Παράλληλα, μπήκαν σε καραντίνα έξι γιατροί, 15 μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού και έξι καθαρίστριες, ενώ όλο το προσωπικό του νοσοκομείου υποβλήθηκε σε rapid test, με τα αποτελέσματα να βγαίνουν αρνητικά.

Στο μεταξύ, μόλις λίγες ώρες μετά την είδηση ότι ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης προσβλήθηκε από τον ιό μετά τη συνάντησή του με δήμαρχο περιοχής που νοσούσε, βρέθηκε θετικός στον ιό και ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής Νικόλαος Πέππας. Ο ίδιος ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο facebook ότι νοσεί και πρόσθεσε ότι, τηρώντας το πρωτόκολλο, θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του μέσω της τεχνολογίας.

Έντονη ανησυχία επικρατεί στη Φθιώτιδα, καθώς η διασπορά του ιού αυξάνεται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι νέα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε επιχειρήσεις της περιοχής και αφορούν τέσσερα άτομα σε μεγάλο σούπερ μάρκετ της Λαμίας, καθώς και τρεις εργαζομένους σε ισάριθμα εργοστάσια της Φθιώτιδας. Επιπλέον, έχουν τεθεί σε καραντίνα οι υπάλληλοι περιφερειακού σούπερ μάρκετ, ως στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος. Τέλος, στην Κάτω Τιθορέα έχουν νοσήσει πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας.

Επίσης, 11 κρούσματα εντοπίστηκαν την Τρίτη στα rapid tests που έκαναν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε περιοχές της επικράτειας. Συνολικά, διενεργήθηκαν 704 τεστ σε συγκεκριμένα σημεία στην Αργολίδα, στην Αχαΐα και τη Θεσσαλία. Τα θετικά αποτελέσματα των ελέγχων αφορούν επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες. Τέλος, μια καλή είδηση έρχεται από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει χτυπηθεί ιδιαίτερα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Οπως ανέφερε η ΕΡΤ, έξι γυναίκες που διαγνώστηκαν θετικές στον ιό γέννησαν υγιέστατα μωρά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα