Νέο δωράκι Πέτσα στους καναλάρχες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι θα συμψηφίζεται με το ποσό της δόσης του έτους 2020 που οφείλουν για την άδειά τους

Παραδέχεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας το «δωράκι» που δίνει ακόμη μία φορά στους τηλεοπτικούς σταθμούς, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ και τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τόνισε, ομολογώντας ουσιαστικά ότι δίνει και πάλι χρήματα στα κανάλια, «ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται σε συνεχή πλειοδοσία ως προς τη στήριξη που χρειάζεται η οικονομία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά ταυτόχρονα ζητά να εξαιρεθούν από τα μέτρα στήριξης τα μέσα ενημέρωσης και οι εργαζόμενοι σε αυτά! Εμείς τι κάνουμε;

Αναγνωρίζοντας ότι έχει συρρικνωθεί σημαντικά η διαφημιστική δαπάνη φέτος λόγω της πανδημίας, δίνουμε κίνητρο στους τηλεοπτικούς σταθμούς να συνεχίσουν να επενδύουν στο πρόγραμμά τους, σε εξοπλισμό και υποδομές παρέχοντας εργασία σε δημοσιογράφους, τεχνικούς, καλλιτέχνες και διοικητικό προσωπικό». «Παράλληλα», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «συμψηφίζουμε αυτή την επένδυση με το ποσό της δόσης του έτους 2020 που οφείλουν για την άδειά τους, εξαιρουμένου του ποσού που αποδίδεται για το 2020 στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Είναι ένα μέτρο στήριξης με προφανή πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην οικονομία και την απασχόληση, που μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπουν». Ο κ. Πέτσας παραδέχεται επίσης ότι έχει αυξήσει τις αποδοχές των στελεχών της ΕΡΤ και του ΑΠΕ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δήθεν κόπτεται για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αλλά ζητά την ισοπέδωση προς τα κάτω! Εμείς τι κάνουμε;

Δίνουμε ευελιξία στη διαμόρφωση του περιεχομένου προγράμματος της ΕΡΤ και παρέχουμε δυνατότητα αναβάθμισης αποδοχών για αυστηρά περιορισμένο αριθμό στελεχών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ως κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής ικανών επαγγελματιών.

Ποιος διαφωνεί με αυτό; Οποιος δεν κατανοεί το τεράστιο χάσμα στις αποδοχές μεταξύ των στελεχών αυτών και των αντίστοιχων συναδέλφων τους στα ιδιωτικά κανάλια». Η κυβέρνηση, κατά τον εκπρόσωπό της, «προχωρά σε μια ολιστική παρέμβαση για τη ρύθμιση του οπτικοακουστικού περιβάλλοντος και την περαιτέρω ενδυνάμωση της εγχώριας ραδιοτηλεοπτικής πραγματικότητας. «Ακόμη μία φορά, με πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης», κατέληξε στη δήλωσή του, «καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο και τα κόμματα να συμβάλουν χωρίς κομματικές προκαταλήψεις, αγκυλώσεις και ιδεοληψίες, γόνιμα και εποικοδομητικά, καταθέτοντας τις προτάσεις τους για τον εμπλουτισμό και τη βελτίωση του περιεχομένου του νομοσχεδίου που βρίσκεται σε διαβούλευση».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα