Ίσες αποστάσεις κρατάει ο Στόλτενμπεργκ, που κλείνει (ξανά) το μάτι στον Ερντογάν

Τον ρόλο του ισορροπιστή επιχείρησε να υποδυθεί ακόμη μια φορά ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, κλείνοντας όμως και πάλι το μάτι στην Τουρκία και δίνοντας επί της ουσίας το πράσινο φως στις προκλητικές της ενέργειες.

Ο λόγος δεν είναι άλλος, σύμφωνα με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, παρά η… αξία της Τουρκίας ως «συμμάχου». Σε διαδικτυακή εκδήλωση του περιοδικού «Politico» ο Γενς Στόλτενμπεργκ παραδέχτηκε ότι πολλά κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ ανησυχούν για τις πράξεις της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Ξέρω, είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ, ότι υπάρχουν ανησυχίες για διαφορετικά θέματα από κάποιες χώρες και εγώ έχω εκφράσει τις ανησυχίες μου για τους S400, για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και τη Συρία.

Αγνοώντας μάλιστα όλα τα στοιχεία για τη συνεργασία μεταξύ Ερντογάν και τζιχαντιστών, που έχουν παρουσιαστεί από μέλη του ΝΑΤΟ, είπε ότι η Τουρκία είναι σημαντική επειδή συνορεύει με τη Συρία κι έχει συμβάλει στην αντιμετώπιση του ισλαμικού κράτους και των τζιχαντιστών.

Επανέλαβε μάλιστα λέξη προς λέξη τους ισχυρισμούς Ερντογάν περί των 4.000.000 προσφύγων που φιλοξενεί η Τουρκία, κάτι που με κάποιου είδους διεστραμμένη λογική τής δίνει το δικαίωμα να κάνει π.χ. γεωτρήσεις στην Κύπρο, αλλά και να τους χρησιμοποιεί ως… όπλο κατά της Ελλάδας και της Ε.Ε., όπως συνέβη στον Εβρο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα