Συνεχίζονται οι παραβάσεις από drone στο Αιγαίο

Μετά τη Συρία και την Αρμενία, τα τουρκικά drones επεκτείνουν τη δράση τους στο… Αιγαίο. Συγκεκριμένα, χθες Δευτέρα είχαμε καταγεγραμμένη παράβαση από τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV), που έρχεται να προστεθεί στις συνήθεις παραβάσεις και παραβιάσεις των τουρκικών αεροσκαφών, μαχητικών ή κατασκοπευτικών.

Είναι, από ό,τι φαίνεται, η τρίτη συνεχής μέρα που τουρκικά UAVs προχωρούν σε τέτοιου είδους κινήσεις, καθώς το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα τουλάχιστον με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από το ΓΕΕΘΑ, υπήρξαν και συνολικά τέσσερις παραβιάσεις.

Από ό,τι φαίνεται, η Τουρκία αρχίζει την παγίωση ακόμα μιας προκλητικής τακτικής στο Αιγαίο, θέτοντας σε μόνιμη πλέον βάση τη χρήση των UAVs ως πολιορκητικών κριών.

Κίνηση που όχι απλώς διαψεύδει τις όποιες ελπίδες για διακοπή των προκλητικών δραστηριοτήτων της Τουρκίας λόγω… πιέσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά προκαλεί πονοκέφαλο στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν άλλον έναν παράγοντα προβολής ισχύος της Τουρκίας. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια κίνηση που θεωρούνταν θέμα χρόνου να γίνει από την πλευρά της Τουρκίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα