Συνεχώς γεμάτη η ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Ουρές σχηματίστηκαν και πάλι χτες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης από ασθενείς που έπρεπε να περάσουν το τεστ κορονοϊού, τη στιγμή που το νοσοκομείο έκλεισε την εφημερία του με μόλις μία διαθέσιμη κλίνη στις ΜΕΘ. Στο Ιπποκράτειο έγιναν 40 εισαγωγές κατά τη διάρκεια της εφημερίας, το νοσηλευτικό προσωπικό υποδέχθηκε 30 ύποπτα κρούσματα και συνολικά νοσηλεύει 24 ασθενείς με κορονοϊό σε ΜΕΘ.

Αχτίδα αισιοδοξίας αποτελεί η μείωση της θετικότητας στη Θεσσαλονίκη, η οποία από το 6% έπεσε στο 5%. Σημαντικό το γεγονός ότι χτες κάλυπτε επικουρικά την εφημερία το Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, σε μια προσπάθεια για την αποσυμφόρηση των ασθενών από τα δημόσια νοσοκομεία. Τεράστιο είναι το πρόβλημα στο Νοσοκομείο της Δράμας, που αντιμετωπίζει θέμα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, γι’ αυτό και το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου ζητά τη στήριξη των πολιτών μέσω συγκέντρωσης υπογραφών, προκειμένου να γίνουν μόνιμες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, βοηθητικού προσωπικού, προσωπικού καθαριότητας κ.λπ. και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι.

«Οι εργαζόμενοι παλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση. Σήμερα φαίνεται ξεκάθαρα, μέσα από την πανδημία, ότι το νοσοκομείο λειτουργεί στα όριά του. Στον αγώνα μας χρειάζεται να συστρατευθεί ο λαός της Δράμας, για να ενώσουμε τις φωνές μας, για να διασφαλίσουμε την υγεία όλων των συμπολιτών μας» αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζομένων.

Οι υπογραφές που συγκεντρώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο από τους πολίτες του νομού Δράμας ξεπέρασαν αρχικά τις 1.200. Το θέμα της κάλυψης των οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου Δράμας δεν τίθεται για πρώτη φορά από το σωματείο εργαζομένων, ενώ παρόμοιες θέσεις έχουν εκφράσει και οι νοσοκομειακοί ιατροί που εργάζονται σε αυτό, όπως και το νοσηλευτικό προσωπικό. Κοινή θέση των τριών σωματείων εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας, όπως αυτή εκφράστηκε με πρόσφατη κοινή ανακοίνωσή τους, είναι μεταξύ άλλων:

  • να προκηρυχθούν 50 κενές οργανικές θέσεις γιατρών που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Δράμας,
  •  να μονιμοποιηθούν 14 επικουρικοί γιατροί,
  • να μονιμοποιηθούν άμεσα 68 νοσηλευτές που εργάζονται με διάφορες συμβάσεις εργασίας και
  • να προσληφθούν άμεσα 80 νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, όσοι δηλαδή απέχουν από την εργασία τους γιατί νοσούν με κορονοϊό, μέσω της λίστας επικουρικού προσωπικού.
{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα