ΣΥΡΙΖΑ: «Μύλος» με διάταξη υπέρ της ΕΛ.ΑΣ.

«Μύλος» έχει γίνει -ακόμη μια φορά- ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αυτή τη φορά μια νομοθετική πρωτοβουλία του Χρήστου Σπίρτζη για τη στήριξη των αστυνομικών, η οποία προκάλεσε αιφνίδια αναταραχή στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες και στο Πολιτικό Συμβούλιο σκέφτονται πολύ σοβαρά να αποσυρθεί η τροπολογία και να επανακατατεθεί με διευρυμένους δικαιούχους.

Οι γνωστοί επαγγελματίες δικαιωματιστές της Κουμουνδούρου, οι οποίοι καταγγέλλουν όπου βρεθούν και όπου σταθούν «αστυνομοκρατία», αντέδρασαν στην κίνηση του βουλευτή, επιτιθέμενοι ξανά στους αστυνομικούς, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση είναι εργαζόμενοι που δουλεύουν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης, μαζί με άλλους τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Δ. Καλαματιανός, Σ. Ελευθεριάδου, Σπ. Λάππας και Θ. Ξανθόπουλος), πρότεινε με τις επίμαχες τροπολογίες, μεταξύ άλλων, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση με την καταβολή μηνιαίου βασικού μισθού στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και των φυλακών, καθώς και τη διενέργεια τεστ κορονοϊού στους αστυνομικούς κάθε 15 ημέρες.

Άμα τη καταθέσει των τροπολογίων ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων από στελέχη, αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι εστίασαν την κριτική τους κυρίως στην τροπολογία που προβλέπει έκτακτο επίδομα σε αστυνομικούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Μάλιστα, αυτό που ενόχλησε ιδιαίτερα τους διαφωνούντες είναι η χρονική στιγμή κατάθεσης των προτάσεων εκ μέρους του Χρήστου Σπίρτζη, με τη δικαιολογία ότι την Κυριακή εκτυλίχθηκαν επεισόδια στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με τον ίδιο τον Χρήστο Σπίρτζη μάλιστα να δίνει την επομένη λουλούδια στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στηλιτεύοντας το γνωστό περιστατικό με τον αστυνομικό και μιλώντας για «ακροδεξιούς θύλακες εντός της ΕΛ.ΑΣ.». «Το πρωί μοιράζει ανθοδέσμες και το βράδυ επιδόματα» σχολίαζαν σχετικά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε πηγαδάκι στον διάδρομο της Βουλής, εκφράζοντας ταυτοχρόνως την απορία αν υπήρξε συνεννόηση του βουλευτή με τα «κεντρικά» του κόμματος.

Μάλιστα, στελέχη των «53» εξέφρασαν και δημόσια τη διαφωνία τους. «Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ; Όχι στο όνομά μας…» έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα η πρώην βουλευτής Αννέτα Καββαδία, ενώ ο Πάνος Λάμπρου, γνωστό μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε σε ανάρτησή του «και με τις μέλισσες και με τους λύκους δεν γίνεται…».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα