Φιλανθρωπία: Η «πάσα» του Μπακογιάννη για να παραστησει τον… Αϊ-Βασίλη

Πώς η Αρχιεπισκοπή βγάζει λάδι τον Μπακογιάννη δίνοντας τις λίστες με τους απόρους που βοηθά

Φέτος γιορτές και εκδηλώσεις ο Δήμος Αθηναίων δεν έχει λόγω των περιορισμών του κορονοϊού. Ο μεγάλος περίπατος κατέληξε σε φιάσκο και επομένως ένας τρόπος υπήρχε για να δείξει «πρόσωπο» ο Κώστας Μπακογιάννης. Η φιλανθρωπία. Ψάχνει λοιπόν εναγωνίως επικοινωνιακά ερείσματα για να δείξει καλό πρόσωπο.

Επειδή όμως από φιλανθρωπία ο Δήμος Αθηναίων έχει βαθιά μεσάνυχτα και ο νυν και οι προηγούμενοι στον Δήμο Αθηναίων ήταν περισσότερο «φρου φρου κι αρώματα», μαθαίνουμε ότι φέτος δανείστηκαν τεχνογνωσία και… τις λίστες των βοηθούμενων της Αρχιεπισκοπής!

Οι ναοί της Αρχιεπισκοπής φέτος δεν θα κάνουν φιλανθρωπικές προσφορές, όπως τόσα χρόνια. Συσσίτια, πακέτα τροφίμων και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες σε ενοριακό επίπεδο δεν θα λειτουργήσουν. Οι ναοί είναι κλειστοί λόγω Covid, έσοδα δεν έχουν, τα συσσίτια καταργούνται. Παρότι ο απλός παπάς δίνει αγώνα να πληρώσει το τριμηνιαίο «χαράτσι» στην Αρχιεπισκοπή, όταν σε άλλες μητροπόλεις έχει καταργηθεί λόγω πανδημίας.

Αν δεν ανοίγεις για προσευχή, αν δεν κάνεις φιλανθρωπία, τότε για ποιο λόγο να υπάρχουν οι Εκκλησίες; Για να βγάζεις λάδι τον δήμαρχο; Στους ιερούς ναούς ψιθυρίζεται εδώ και καιρό η μεγάλη αγάπη που δείχνουν στην Αρχιεπισκοπή προς τον αγαπημένο «Κωστάκη», εννοώντας το μικρό παιδί (που δεν λέει να μεγαλώσει) το οποίο η Αρχιεπισκοπή βοηθά πολιτικά και ποικιλοτρόπως συχνά πυκνά.

Φέτος τις γιορτές έδωσαν όλες τις λίστες με τους πονεμένους δημότες της Αθήνας. Για να καλύψει τις ανάγκες τους ο μικρός δήμαρχος «Αϊ-Βασίλης» και όχι η Αρχιεπισκοπή. Έτσι η Εκκλησία, με τη βοήθεια των ανθρώπων της, χάνει ακόμη έναν ρόλο σε κοινωνικό επίπεδο και ο δήμος δείχνει… καμπόσος και φιλάνθρωπος…

Οι κακές γλώσσες λένε μάλιστα ότι όλα αυτά έγιναν με παρέμβαση μητροπολίτη, στενού φίλου του δημάρχου, που έχει περάσει στο παρελθόν από ισχυρές θέσεις.

Ο ίδιος ο δεσπότης φέρεται ότι πίεσε και προεκλογικά ιερείς να υποστηρίξουν τον κ. Μπακογιάννη. Τόση διαπλοκή;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα