Γελάει ο κάθε πικραμμένος με Ψαριανό

Ο… αντικρατιστής, άθεος και εθνομηδενιστής, μετακλητός πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου

Τον δικό της Καρανίκα έψαχνε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και απ’ ό,τι φαίνεται τον βρήκε στο όνομα του μετακλητού και «κομμουνιστή με Φεράρι» Γρηγόρη Ψαριανού. Δεν αποτελεί, φυσικά, έκπληξη το γεγονός ότι ακόμη ένας δήθεν «φιλελεύθερος» και «αντικρατιστής» (όπως δηλώνει θρασύτατα) θα σιτίζεται στο επόμενο διάστημα από τον κρατικό κορβανά, καθώς ο κ. Ψαριανός διορίστηκε στο γραφείο του «ανύπαρκτου» αντιπροέδρου της κυβερνήσεως Π. Πικραμμένου. Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, «ο Γρηγόριος Ψαριανός προσλαμβάνεται σε θέση συνεργάτη στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου», χωρίς ακόμη να γνωρίζουμε σε τι ακριβώς θα τον συμβουλεύει. Πολλοί δε απορούν για τη «χημεία» μεταξύ των δύο προσώπων, καθώς τουλάχιστον η δημόσια εικόνα τους είναι εντελώς διαφορετική και σημειώνουν ότι μάλλον στη συγκεκριμένη περίπτωση το «ιδιαίτερο γραφείο» του κ. Πικραμμένου χρησιμεύει σαν «πάρκινγκ» για να χωρέσουν αυτοί που δεν χωρούν σε γραφεία άλλων. Ίσως εξηγήσει στον κ. αντιπρόεδρο γιατί «η Μακεδονία είναι και σκοπιανή», αφού έχει δηλώσει ότι αυτό πιστεύει, ή γιατί «το 1821 είναι ένα παραμύθι», άλλη μια ελεεινή δήλωσή του. Θα μπορούσε να… ενταχθεί λόγω αυτών των απόψεών του και στην ομάδα που ετοιμάζει τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση…

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει άλλωστε αποδείξει ότι δεν αφήνει κανέναν υποψήφιο με πολιτική καταγωγή από την Αριστερά να πάει χαμένος και φροντίζει όλους κάπως να τους βολέψει, μη τυχόν και αναθεωρήσουν τη στήριξή τους στο πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Αντιθέτως, θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για τη φυσιολογική εξέλιξη της προσωπικής διαδρομής του κ. Ψαριανού στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, για τον οποίο λίγοι στόχοι έχουν απομείνει. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ψαριανός μέχρι το 1987 ήταν μέλος του ΚΚΕ, στο οποίο είχε πάει μετά το ξεκίνημά του στο ΚΚΕ Εσωτερικού. Μετέπειτα υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΕΑΡ, της ΔΗΜ.ΑΡ. και του Συνασπισμού, λειτουργώντας σαν ανεμοδείκτης των εξελίξεων στην Αριστερά και έχοντας αλάνθαστο αισθητήριο για το ποιος βρισκόταν εγγύτερα στην εξουσία. Το 2006 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την «Ανοιχτή Πόλη» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 2010 ήταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ψηφοδελτίου της «Αττικής Γης» που στήριζε το κόμμα του Φώτη Κουβέλη. Εξελέγη βουλευτής Β΄ Αθηνών στις εκλογές του 2007 και του 2009 με τον ΣΥΡΙΖΑ. Προαισθανόμενος προφανώς ποιες θα ήταν οι πολιτικές δυνάμεις που θα προσέφεραν τη «συναίνεση» στις εκάστοτε κυβερνήσεις, μεταπήδησε στις εκλογές του 2012 στη Δημοκρατική Αριστερά και το 2015 -μην μπορώντας να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ- επέλεξε το Ποτάμι. Τον Μάιο του 2019, έχοντας προφανώς λάβει υπόψη του τις δημοσκοπήσεις και το περιρρέον κλίμα, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές του 2019 με τη Νέα Δημοκρατία στον Νότιο Τομέα της Β΄ Εκλογικής Περιφέρειας Αθηνών.

Οι ψηφοφόροι της Ν.Δ., όμως, δεν ακολούθησαν τη «γραμμή» που δόθηκε, τον μαύρισαν κανονικά κι έτσι ο κ. Ψαριανός, παρά την υποστήριξη που είχε, έμεινε εκτός άμβωνος. Η άποψη όμως της βάσης του κόμματος δεν φαίνεται να αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό κριτήριο για τη σημερινή ηγετική ομάδα της Ν.Δ., η οποία άλλωστε προσδιορίζεται εντελώς διαφορετικά πολιτικά. Κι έτσι η αποκατάστασή του ήταν ζήτημα «τιμής» για την κυβέρνηση, που την έκανε πράξη φυτεύοντάς τον δίπλα στον κ. Πικραμμένο.

Ο κ. Ψαριανός αποδεικνύει ότι όλοι οι πρόθυμοι βολεύονται. Ο κόπος του στα συστημικά media (είχε μόνιμο στασίδι στον Σκάι εδώ και καιρό), όπου εμφανιζόταν σαν «μητσοτακική ντουντούκα», επιβραβεύτηκε. Οι… καλοί δεν χάνονται!

Τι κι αν έλεγε στο παρελθόν ότι «οι Ερυθρές Ταξιαρχίες και η 17Ν είχαν την αποδοχή του κόσμου όταν εκτελούσαν βασανιστές και αποδεδειγμένα καθίκια». Εννοούσε άραγε και τον Παύλο Μπακογιάννη; Γιατί τότε δεν κατάλαβε σε ποιο κόμμα βρίσκεται… Αλλά αυτό μάλλον έπρεπε να το σκεφτούν αυτοί που τον διόρισαν.

Ο δήθεν αντικρατιστής – εκσυγχρονιστής που πήρε πτυχίο στα… 61 του και ήταν αιώνιος φοιτητής για 42 χρόνια (!) έχει εμμονή κατά της Εκκλησίας και είναι εξέχον στέλεχος των αμετανόητων εθνομηδενιστών. Για τον κορονοϊό προσφάτως ανέφερε προκλητικά: «Θα είμαι ευγνώμων προς αυτό το σιχαμερό ιό-μικρόβιο. Θα καθαρίσει κάπως τη χώρα και τον πλανήτη από την ηλιθιότητα, τον λαϊκισμό, τη συριζίαση, τη συνωμοσιολαγνεία, τον τζονσονοτραμπισμό, τη θρησκοληψία». Ενώ το μότο του φαίνεται να είναι «καλύτερα να είσαι πλούσιος και επαναστάτης, παρά φτωχός και μ@λ@κας». Το είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα». Είναι δυνατόν να άφηναν τέτοιο «άριστο» αδιόριστο;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα