Σύμβουλος του «σουλτάνου» ζητάει εισβολή στη Θράκη!

Απείλησε ακόμα και με απόβαση τουρκικών στρατευμάτων στην Αλεξανδρούπολη για να «πετάξουν στη θάλασσα τους Αμερικανούς»

Η αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα και οι διαρκείς υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς έναντι των επιδιώξεων της Τουρκίας, σε συνδυασμό με τις προθέσεις της Ε.Ε. να μη λειτουργήσει τιμωρητικά απέναντι στην Αγκυρα, έχουν αποθρασύνει τον Ερντογάν. Οι Τούρκοι αξιωματούχοι διαγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα κάνει την πιο μαξιμαλιστική και προκλητική δήλωση κατά των ελληνικών συμφερόντων. Ενας από τους συμβούλους του Ερντογάν έσπασε το… κοντέρ των προκλήσεων και έφτασε στο σημείο να μιλήσει ακόμα και για εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στην Αλεξανδρούπολη, όχι για να καταλάβουν ελληνικό έδαφος, αλλά για να «πετάξουν στη θάλασσα τους Αμερικανούς», όπως είπε.

Ο Μεσούτ Κασίν, ένας από τους πολλούς συμβούλους του «σουλτάνου», έκανε την παραπάνω δήλωση κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, στην οποία προσπάθησε να υποβαθμίσει τον αμερικανικό παράγοντα όσον αφορά τις κυρώσεις που αναμένονται από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία για τους S-400. Βέβαια, η ευκολία με την οποία εκστόμισε την εισβολή σε ελληνικό έδαφος δείχνει και πόσο υποτιμητικά βλέπουν την ελληνική πλευρά. Ο Κασίν στο αντιαμερικανικό κρεσέντο του, προφανώς κατ’ εντολή του Ερντογάν, θεωρεί ότι οι ΗΠΑ είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν και εκτοξεύει απειλές εναντίον τους. Οι προτάσεις του, φυσικά, αφορούν και τα ελληνικά συμφέροντα.

Λέει ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου ότι πρέπει η Τουρκία να κλείσει τη βάση του Ιντσιρλίκ, η οποία χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ, και να φύγουν τα αμερικανικά ραντάρ. Θεωρεί μικρή την πιθανότητα να χρησιμοποιήσουν οι Αμερικανοί τη βάση της Σούδας, καθώς, όπως λέει ο Κασίν, η Κρήτη δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ΗΠΑ. Τέλος, όσον αφορά την παρουσία των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη, ο Κασίν τόνισε στη συνέντευξή του ότι αρκεί δύο τάγματα του τουρκικού στρατού να μπουν στην πόλη και να τους πετάξουν στη θάλασσα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα