Σκληρή γλώσσα στρατιωτικών σε Σκυλακάκη: Δεν είμαστε τα παιδιά για τα θελήματα ούτε είλωτες

«Οι στρατιωτικοί δεν είναι είλωτες» διαμηνύουν τα μέλη της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη, με αφορμή την απάντησή του σε ερώτηση του ΚΚΕ για το ωράριο εργασίας και την αποζημίωση υπερεργασίας των στρατιωτικών. Με επιστολή τους προς τον κ. Σκυλακάκη τα μέλη της ομοσπονδίας εκφράζουν τη δυσάρεστη έκπληξή τους για τη θέση του ότι δεν τίθεται ζήτημα θέσπισης ειδικής υπερωριακής αποζημίωσης των στρατιωτικών.

«Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν είναι τα παιδιά για τα θελήματα ούτε ότι ως σύγχρονοι είλωτες εργάζονται δωρεάν. Η εργασία/υπηρεσία είναι κάτι που πρέπει να αμείβεται και καμία κακή διατύπωση σε νόμο ή υπουργική απόφαση δεν μπορεί να υποκαταστήσει δικαιώματα που είναι νομικώς κατοχυρωμένα εδώ και πολλές δεκαετίες» αναφέρουν και συνεχίζουν:

«Οι στρατιωτικοί δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για τα πάντα και ανά πάσα στιγμή. Έχουν αποδείξει κατ’ επανάληψη και το φιλότιμό τους και τον επαγγελματισμό τους, κυρίως όμως ότι είναι παρόντες σε ό,τι και όποτε απαιτηθεί και τα πρόσφατα γεγονότα της τουρκικής προκλητικότητας αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα γι’ αυτό. Αν δεν υπάρχει πλαίσιο αναγνώρισης και αποζημίωσης της υπερωριακής αποζημίωσης, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να δημιουργηθεί. Ειδικώς δε για την πολύπαθη νυκτερινή αποζημίωση, μια και εισερχόμαστε σε φάση συζήτησης του Προϋπολογισμού του επόμενου έτους, θεωρούμε το παρόν έγγραφο μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία (ως υπενθύμιση) για να συμπεριληφθεί η εν λόγω αποζημίωση στην ατζέντα όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα