Η Μισέλ (και ο… Σαμαράς) προειδοποιούν: «Όχι διάλογο πριν τον Μάρτιο»

Προειδοποιησεις Σαμαρά δημιουργούν μείζον θέμα στη Νέα Δημοκρατία, καθώς την «επόμενη μέρα» της «σφαλιάρας» στη Σύνοδο Κορυφής η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού έστειλε το μήνυμα ότι δεν πρέπει να γίνει κανένας διάλογος με την Τουρκία ως τον Μάρτιο. Την ίδια μάλιστα στιγμή που ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δηλώνει ότι η χώρα μας είναι πάντα έτοιμη για διάλογο.

Συγκεκριμένα, η τοποθέτηση της ευρωβουλευτού της Ν.Δ. Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία ανήκει στον κύκλο του κ. Σαμαρά, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επί των συμπερασμάτων του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ήταν σαφέστατη, καθώς κατέληγε με τη φράση «Κανένας διάλογος με την Τουρκία μέχρι τον Μάρτιο».

Προτροπή που σαφώς δεν αφορά μόνον την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τη χώρα μας και η οποία θυμίζει έντονα τη φράση «διάλογο με πειρατές δεν κάνει κανείς» του Αντώνη Σαμαρά, που είχε θεωρηθεί μια σαφής προειδοποίηση προς το Μέγαρο Μαξίμου να μην προχωρήσει στην έναρξη επαφών, μεσούσης της τουρκικής προκλητικότητας.

Όπως αποκάλυψε άλλωστε η «κυριακάτικη δημοκρατία», παρέμβαση προς αυτή την κατεύθυνση ετοιμάζει και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς. Από την άλλη πλευρά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην ομιλία του χθες στη 2η Διάσκεψη για τα θέματα Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου, η οποία πραγματοποιείται διαδικτυακά, ανέφερε: «Η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη να συμμετάσχει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο», αρκεί να σταματήσουν οι τουρκικές προκλήσεις και να υπάρχει μια περίοδος ηρεμίας.

Αναφερόμενος πάντως στις αμερικανικές κυρώσεις τις χαρακτήρισε «αναγκαίες», διότι δείχνουν στην Τουρκία τα όρια. Είναι σαφές ότι κατά τους επόμενους μήνες το ζήτημα του διαλόγου με την Τουρκία θα αποτελέσει πεδίο τριβής, αφού εντός της κυβέρνησης φαίνεται ότι υπάρχουν όχι δύο αλλά περισσότερες προοπτικές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα