Με… όρους Πέτσα δόθηκε και η λίστα Παπαστεργίου

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ διέθεσε (με αδιαφανή διαδικασία) πάνω από 50.000 ευρώ σε 58 sites

Σε νέο μοίρασμα δημόσιου χρήματος επιδίδονται τα κυβερνητικά στελέχη και όσοι κινούνται γύρω από το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου. Μετά τη λίστα Πέτσα, με την οποία μοιράστηκε πακτωλός χρημάτων στους ημετέρους, πλέον έχουμε τη λίστα Παπαστεργίου, προέδρου της ΚΕΔΕ, ο οποίος -άγνωστο πώς- αποφάσισε να δώσει δημόσιο χρήμα σε 58 εταιρίες / ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, με σκοπό «τη διαφημιστική προβολή της ΚΕΔΕ σχετικά με τις δράσεις της στην αντιμετώπιση του Covid-19».

Το συνολικό κόστος είναι κάτι παραπάνω από 50.000 ευρώ, ωστόσο το μείζον ερώτημα είναι με ποια κριτήρια αποφασίστηκαν τα ηλεκτρονικά μέσα που θα ενισχυθούν από τα δημόσια ταμεία.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, εκμεταλλευόμενος τις διατάξεις ΠΝΠ και το «παραθυράκι» της «κατά παρέκκλιση νομοθεσίας του κορονοϊού», καθώς και τις εγκρίσεις σκοπιμότητας που είχε «περάσει» το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ σε προηγούμενες αποφάσεις του, κατασκεύασε και οργάνωσε τη δική του νέα λίστα Πέτσα.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι, παρόλο που είναι αυτοδιοικητικός, δεν ενίσχυσε καμία από τις αυτοδιοικητικές ιστοσελίδες, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα και υπόνοιες για τον τρόπο με τον οποίο κατέληξε στις τελικές αποφάσεις του. Ως φαίνεται, με τη συγκεκριμένη επιλογή του ο κ. Παπαστεργίου λιγότερο ενδιαφέρεται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και περισσότερο για την ικανοποίηση των… ημετέρων.

Εντυπωσιακό επίσης είναι το γεγονός ότι η λίστα Παπαστεργίου επινοήθηκε και κατασκευάστηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ λόγω… κατεπείγοντος και θα τεθεί στη συνέχεια για έγκριση του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης, ενώ δηλαδή οι διαφημίσεις θα έχουν ήδη προβληθεί.

Άγνωστη πάντως είναι προσώρας η στάση που θα κρατήσει το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, δεδομένου ότι όλα όσα σχετίζονται με την εν λόγω καμπάνια έγιναν εν αγνοία του και μόνο με την απόφαση και τα κριτήρια του ίδιου του προέδρου της ένωσης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα