Ο νονός του… Μωυσή αναφέρει (ξαφνικά) ότι ο Μητσοτάκης βρίσκεται σε αδιέξοδο

«Προφητεύει» οικονομικό Αρμαγεδδώνα

Τη σοβαρή πιθανότητα «απόδρασης» του Κυριάκου Μητσοτάκη διαμέσου των εκλογών, εφόσον δεν τελειώσει άμεσα η πανδημία, υπογραμμίζει ο (φιλελεύθερος) πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού, δημοσιογράφος Θανάσης Μαυρίδης. Ενα πρόσωπο σίγουρα όχι τυχαίο, καθώς έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης, τόσο εντός του Μεγάρου Μαξίμου όσο και… περιμετρικά αυτού, και αναμφίβολα ένα τέτοιο άρθρο του μάλλον δεν γράφτηκε τυχαία σε αυτή τη χρονική στιγμή.

«Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα» γράφει και εξηγεί: «Το ένα είναι ο εμβολιασμός να φέρει την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης. Σε αυτή την περίπτωση πάμε σε ανασχηματισμό και κάτω από ορισμένες συνθήκες ακόμα και σε εκλογές. Η δεύτερη περίπτωση είναι η κρίση να φτάσει μέχρι και τον Απρίλιο, οπότε η κατάσταση αναμένεται να γίνει ιδιαίτερα δύσκολη για τα οικονομικά της χώρας. Σε αυτή την περίπτωση, τα ανοικτά θέματα πολλά και οι επιλογές περιορισμένες». Ειδικά για την ελληνική οικονομία, αναφέρει ο Θανάσης Μαυρίδης, «είναι αμφίβολο αν θα μπορούσε να αντέξει σε πολιτικές παροχών πέραν του Απριλίου. Το πιο πιθανό σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν η παράδοση άνευ όρων. Οι κυβερνήσεις, λοιπόν, έχουν να αντιμετωπίσουν τα δύο βασικά σενάρια και είναι αναγκασμένες να καταλήξουν σε διαφορετικές λύσεις για το καθένα.

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξέρει ότι η παράταση της κρίσης θα τη φέρει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Όχι γιατί δήθεν θα την πιέσει η αντιπολίτευση, αλλά διότι τα δημόσια ταμεία θα είναι απελπιστικά άδεια». Πρόκειται, καταλήγει το άρθρο, «για μία άσκηση για πολύ δυνατούς λύτες. Ή αλλιώς ένα σενάριο που δεν θα ήθελε κάποιος να το ευχηθεί ούτε στον εχθρό του». Και ο νοών νοείτω.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα