Ο Τσίπρας βλέπει εθνικές υποχωρήσεις και κάνει υποδείξεις για όσα ο ίδιος δεν τόλμησε

Λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης επισκέφθηκε τα Σκόπια, τινάζοντας στον αέρα το επιχείρημα των… ανέμελων Συριζαίων ότι η κατάπτυστη και αντεθνική συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ εξομαλύνει την ένταση στα βόρεια σύνορά μας, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να υπερασπίζεται την προβληματική πολιτική του.

Σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα militaire.gr, που αναλώνεται κυρίως στα ζητήματα στρατηγικής και εξωτερικής πολιτικής, ο Α. Τσίπρας αποκαλύπτει ακόμα μία φορά τη βαθιά άγνοια που τον διακατέχει και τον οδηγεί σε αφελείς και παιδαριώδεις προσεγγίσεις στο διπλωματικό πεδίο. Έχει πάντως τη σημασία του το γεγονός ότι -δείχνοντας πως έχει κάτι αρχίσει να υποψιάζεται…- ο Α. Τσίπρας αφήνει υπόνοιες για δραματικές εθνικές υποχωρήσεις και απώλειες, λέγοντας: «Έχω βάσιμους λόγους να ανησυχώ ότι αν ο κ. Μητσοτάκης συνεχίσει αυτή την αλλοπρόσαλλη στάση, να πορεύεται δίχως στρατηγική, δίχως σχέδιο, δίχως πυξίδα, δίχως συμμάχους και απλά εκ των υστέρων να έρχεται να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, είναι βέβαιο ότι θα βρεθούμε μπροστά σε σημαντικές υποχωρήσεις, σε σημαντικές ήττες. Δεν μπορεί να παρουσιάζει η κυβέρνηση τον Ερντογάν περίπου “ως φυσικό φαινόμενο” και να λέει “τι να κάνουμε, αυτός είναι ο Ερντογάν…”. Φοβάμαι ότι σε μια ενδεχόμενη ήττα και εννοώ τη δημιουργία τετελεσμένων, θα χρησιμοποιήσουν το ίδιο επιχείρημα».

Στο ίδιο πλαίσιο, σημειώνει (για όσα ο ίδιος δεν τόλμησε…): «Ο μόνος τρόπος που έχεις για να προστατέψεις ένα δικαίωμά σου είναι να το ασκήσεις, γι’ αυτό και ζητήσαμε την επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια νότια και ανατολικά της Κρήτης, με προοπτική για την Κάσο και την Κάρπαθο».

Για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών -τις οποίες ακόμα μία φορά έδειξε να τρέμει- σε σχέση με εξελίξεις στα εθνικά θέματα είπε ότι πολλές κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα ένα εθνικό θέμα. «Αυτή τη φορά δεν νομίζω ότι οι πολίτες θα το εκτιμήσουν, γιατί μπορεί να μην είναι πρόσχημα» είπε κινδυνολογώντας, ενώ άφησε βαριά υπονοούμενα για μίζες στις αμυντικές προμήθειες που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα