Ο Γεραπετρίτης σβήνει τα διπλά βιβλία

Το Μαξίμου προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα στο μπάχαλο με την καταγραφή κρουσμάτων – ασθενών

Παρά τον θόρυβο, την καταιγίδα αποκαλύψεων και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, το εγκληματικό μπάχαλο με τα «διπλά βιβλία» του κορονοϊού συνεχίζεται! Η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει ακόμα να λύσει το πρόβλημα και να βάλει σε τάξη το χάος.

Αφού απέτυχαν όλες οι προσπάθειες να ρυθμιστούν οι δυσλειτουργίες από τους αρμόδιους φορείς (ΗΔΙΚΑ – ΕΟΔΥ), τώρα ανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης «να βγάλει το φίδι από την τρύπα» σε σχέση με τα συστήματα και τις διαδικασίες καταγραφής των κρουσμάτων του κορονοϊού, θέμα που ανέδειξε η «δημοκρατία». Οπως λένε πρόσωπα που παρακολουθούν στενά την υπόθεση, το μεγάλο ζήτημα με την καταγραφή των κρουσμάτων δεν είναι μόνο τεχνικό, δεν συνδέεται δηλαδή μόνο με την ύπαρξη δύο διαφορετικών συστημάτων καταγραφής από ΕΟΔΥ και ΗΔΙΚΑ (την κρατική εταιρία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη τεχνολογικών συστημάτων για την Υγεία).

Είναι και «γραφειοκρατικού τύπου», αφού ένας γιατρός κρατικού νοσοκομείου πρέπει να δαπανήσει τουλάχιστον μία ώρα για να δηλώσει ένα κρούσμα! Πρέπει πρώτα τα ενημερώσει την επιτροπή γιατρών του νοσοκομείου, να ενημερώσει ξεχωριστά τη διοίκηση του νοσοκομείου και μετά να περάσουν τα στοιχεία του ασθενούς στα συστήματα του ΕΟΔΥ ή της ΗΔΙΚΑ! Κάποιοι γιατροί διαμαρτύρονται για τα πολλά πεδία που πρέπει να ενημερώσουν, χωρίς λόγο, κάθε φορά που καταγράφουν ένα κρούσμα στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ.

Επίσης, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε και τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» ακούγεται ότι έχει προταθεί στον ΕΟΔΥ να αναλάβει τη διαχείριση του συνόλου της τεχνολογικής υποδομής για την καταγραφή κρουσμάτων και ασθενών του κορονοϊού. Ουσιαστικά να «καπελώσει» τον ΗΔΙΚΑ με άνωθεν εντολή. Η βαριά σκιά από την κυβερνητική αποτυχία να διαχειριστεί αποτελεσματικά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, που οδήγησε σε εκατόμβη νεκρών, δείχνει πάντως ότι απαιτείται η ανάληψη πρωτοβουλιών. Ας κάνουν κάτι, έστω και αν συνεχίζουν να διαψεύδουν τη «δημοκρατία»…

Ο κ. Γεραπετρίτης καλείται επίσης να διαχειριστεί και τις ενδοκυβερνητικές κόντρες για το θέμα: κυρίως να καθυσηχάσει πειστικά όλες τις πλευρές (υπ. Υγείας, Χαρδαλιάς, λοιμωξιολόγοι) ότι θα τύχουν κάλυψης για ό,τι πιθανόν προκύψει από τη Δικαιοσύνη και δεύτερον να «σφραγίσει» πιθανές νέες διαρροές. Θυμίζουμε ότι, όπως είχε γράψει η «δημοκρατία», υπάρχουν ακόμα και ηχογραφημένες συνομιλίες που ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν κάποιοι από τους εμπλεκομένους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες στο πλαίσιο της συνολικής «εκκαθάρισης» του σκανδάλου και της «στεγανοποίησης» των διαρροών στοχοποιείται από όμιλο media που βρίσκεται πολύ κοντά στον κ. Μητσοτάκη συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο θεωρείται στενότατος συνεργάτης του πρωθυπουργού. Είτε το θεωρούν «ύποπτο» είτε κάποιοι (γνωστοί για τις παραδημοσιογραφικές μεθόδους τους) βρήκαν ευκαιρία να το εκδικηθούν για άλλους λόγους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα