Τουρκία: Ήρθαν στα χέρια στη Βουλή για τον Ερντογάν!

Σε ρινγκ μετατράπηκε την Κυριακή το τουρκικό Κοινοβούλιο, καθώς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και της αντιπολίτευσης πιάστηκαν στα χέρια, ενώ βαριές κουβέντες εξαπολύθηκαν εκατέρωθεν, αλλά κυρίως κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όλα άρχισαν όταν ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Ενγκίν Οζκότς κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι στο παρελθόν ασκούσε φιλοκουρδική πολιτική και είχε έρθει σε συμφωνία με τον Οτσαλάν. «Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε συμφωνήσει με το ΡΚΚ, όπως και με τον Οτσαλάν, και είχε δώσει εντολές στους νομάρχες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες στρατιώτες μας. Αυτό δεν θα το αφήσουμε να ξεχαστεί» τόνισε ο βουλευτής, με τις δηλώσεις του να προκαλούν την οργή των βουλευτών της συμπολίτευσης. Στη συνέχεια ακολούθησε πανδαιμόνιο, με βουλευτές να πιάνονται στα χέρια, ενώ η κρατική τηλεόραση που μετέδιδε τη συνεδρίαση διέκοψε άρον άρον.

Την ίδια ώρα, πάντως, οι «New York Times» με ρεπορτάζ τους αναφέρονταν στην καταβαράθρωση της τουρκικής οικονομίας, που ωθεί στη φτώχεια σημαντικό μέρος του πληθυσμού, κάτι που φυσικά έχει τραγικές επιπτώσεις στο ποσοστό του κόμματος του Ερντογάν, το οποίο ακολουθεί την ίδια ελεύθερη πτώση. «Ο κόσμος έχει φτάσει στα όρια της έκρηξης» είπε στη μεγάλη αμερικανική εφημερίδα ο Οζγκιούρ Ακμπάς, ιδιοκτήτης παντοπωλείου σε μια πλούσια συνοικία της Άγκυρας, περιγράφοντας την αμηχανία του όταν την περασμένη εβδομάδα δύο ηλικιωμένες γυναίκες μπήκαν στο κατάστημά του και η μία θέλησε να αγοράσει ένα αβγό κι η άλλη ζήτησε δωρεάν ψωμί. Η Τουρκία είχε ήδη πληγεί από τη νομισματική κρίση και τον διψήφιο πληθωρισμό, όταν ήρθε αντιμέτωπη με την πανδημία του κορονοϊού τον περασμένο Μάρτιο. Μετά το δεύτερο, φονικό κύμα το τελευταίο διάστημα, ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού έχει γονατίσει από τα χρέη και βρίσκεται αντιμέτωπο με το φάσμα της πείνας, όπως διαπιστώνει η δημοσιογράφος Καρλότα Γκαλ των «Νew York Times».

Η συνεχώς πτωτική πορεία της δημοτικότητας του προέδρου, πάντως, είναι μάλλον ο λόγος που η κυβέρνηση αποφάσισε κι ανακοίνωσε αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 22%, διαμορφώνοντάς τον για το 2021 στις 2.826 τουρκικές λίρες (377 δολάρια).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα