Τσαβούσογλου: «Υψώσαμε σημαία στην ανατολική Μεσόγειο»

Σε εκ νέου προκλήσεις κατά της χώρας μας προχώρησε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τον απολογισμό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην ανατολική Μεσόγειο τους τελευταίους μήνες. Ο Τούρκος υπ. Εξωτερικών διαμήνυσε πως προτεραιότητα της Άγκυρας παραμένει «η προστασία των συμφερόντων της», ενώ υποστήριξε ότι «τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς εμάς στην ανατολική Μεσόγειο».

«Στην ανατολική Μεσόγειο υψώσαμε τη σημαία μας με το “Oruc Reis”, το “Barbaros” και το “Yavuz”, και δείξαμε πως δίχως εμάς δεν μπορεί να συμβεί κάτι στην περιοχή. Το δείξαμε αυτό όχι μόνο στις παράκτιες χώρες, αλλά και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και σε όλο τον κόσμο» είπε, μεταξύ άλλων.

Την ίδια ώρα, πάντως, στο πλαίσιο του διπλωματικού ανοίγματος που επιχειρεί ο Ερντογάν τις τελευταίες εβδομάδες, ο Τσαβούσογλου προσπάθησε να κάνει ένα βήμα προς τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν και καταφέρθηκε κατά του Παρισιού, λέγοντας πως η Άγκυρα δεν μπορεί να σιωπά όταν προκαλείται, πρόσθεσε πως πρεσβευτές των δύο χωρών εργάζονται για να εξομαλύνουν τις σχέσεις.

Δήλωσε επίσης πως η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει βήματα για να βελτιώσει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και «αποκάλυψε» πως η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον έχουν αρχίσει συνομιλίες για να σχηματίσουν μια κοινή ομάδα εργασίας σχετικά με την αγορά των S-400. Η διάψευση ήρθε άμεσα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοια ομάδα εργασίας και τόνισε ότι η Ουάσινγκτον παραμένει πλήρως προσηλωμένη στην εφαρμογή των κυρώσεων CAATSA.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα