Παράταση στην πληρωμή αναδρομικών σε κληρονόμους

Ανακόλουθος εμφανίστηκε άλλη μία φορά ο Γιάννης Βρούτσης, καθώς τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι η πρώτη καταβολή αναδρομικών στους κληρονόμους δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί «μέσα στις πρώτες 15-20 μέρες του Ιανουαρίου του 2021».

Το υπουργείο Εργασίας είχε θέσει ως στόχο την αποπληρωμή του μεγαλύτερου μέρους των χρημάτων έως τα τέλη του έτους, και ενώ η πρώτη προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων είχε παρέλθει στις 21 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, μέχρι εκείνη την ημερομηνία είχαν υποβληθεί 183.028 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε 137.047 αποβιώσαντες συνταξιούχους, σε σύνολο 172.222.

Τα αναδρομικά αφορούν την απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμόσει μερικώς την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να επιστρέψει στους συνταξιούχους ποσά που αντιστοιχούν στις περικοπές για το 11μηνο Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016 μόνο για τις κύριες συντάξεις. Εφόσον οι θανόντες συνταξιούχοι ήταν εν ζωή το διάστημα από τις 11 Ιουνίου 2015 έως τις 12 Μαΐου 2016, οι κληρονόμοι θα λάβουν αναδρομικά για όλο το ενδεκάμηνο. Εάν ο θάνατος επήλθε εντός του διαστήματος αυτού, οι δικαιούχοι θα λάβουν αναδρομικά για το διάστημα που βρισκόταν ο συνταξιούχος εν ζωή.

Παράλληλα, παραμένει εν ισχύι η δεύτερη προθεσμία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021, ώστε οι κληρονόμοι να υποβάλουν στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ τα απαιτούμενα δικαιολογητικά: Πιστοποιητικό περί μη Αποποίησης Κληρονομιάς, Πιστοποιητικό Πλησιεστέρων Συγγενών και Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης Διαθήκης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα