Μετωπική Ιωαννίνων με Γεραπετρίτη! «Το πρόβλημα έχει όνομα και επίθετο: Είναι ο ίδιος ο κύριος υπουργός»

Στο στόχαστρο του μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου μπήκε ο υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης, με αφορμή τις πιέσεις που δέχτηκε η Εκκλησία από την κυβέρνηση για την εορτή των Θεοφανίων.

Μιλώντας προχθές στο δημοτικό ραδιόφωνο των Ιωαννίνων, ο κ. Μάξιμος αποκάλυψε ότι θεωρεί τον υπουργό Επικρατείας βασικό υπεύθυνο της κόντρας μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας.

Με σκληρό ύφος στις δηλώσεις του, μάλιστα, τον χαρακτήρισε υπαίτιο για όλες τις ασυνεννοησίες που έχουν προκύψει στο θέμα των εκκλησιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Το πρόβλημα, για να πούμε την αλήθεια -και ίσως να μην το πει κανένας άλλος-, έχει όνομα και επίθετο: Είναι ο ίδιος ο κύριος υπουργός, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα ήδη από την αρχή» κατήγγειλε ο σεβασμιότατος και αποκάλυψε:

«Ήδη, από τότε που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση να είναι εννέα άτομα στις εκκλησίες, τον Δεκέμβριο, και έγινε διάλογος μεταξύ πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου, εκείνος επέμενε και έλεγε “πολλά τους έδωσες” και “πολλά τους είναι”».

Και ο κ. Μάξιμος συνέχισε ξεσπώντας κατά του υπουργού: «Εμείς δεν ζητάμε κάτι για τον εαυτό μας. Ζητάμε, μέσα στο πλαίσιο της λογικής και μέσα στο πλαίσιο της διαφύλαξης των μέτρων και της υγείας των ανθρώπων, να κάνουμε αυτά που συμφωνήσαμε. Φαίνεται ότι ο κύριος Γεραπετρίτης δεν το πέρασε ανώδυνα αυτό το πράγμα και ήθελε να το αλλάξει. Δεν είναι σωστός τρόπος αυτός».

Ωστόσο, ο μητροπολίτης Ιωαννίνων φαίνεται ότι δικαιολογεί τον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης έχει χίλια πράγματα στο κεφάλι του και προσθέτει ότι ο κ. Γεραπετρίτης τον εκθέτει, βάζοντας σε δοκιμασία ολόκληρη την κοινωνία.

«Υπάρχει καμιά αναγκαιότητα τώρα να φθάσουμε να έχουμε πόλεμο με την κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε ο κ. Μάξιμος και κάλεσε τον υπουργό να βρει τρόπο ώστε να λύσει το πρόβλημα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα