Κυνική ομολογία του Άδωνη Γεωργιάδη για το έγκλημα στη Θεσσαλονίκη!

Ο υπ. Ανάπτυξης «έριξε βόμβα» παραδεχόμενος ότι η κυβέρνηση αγνόησε τους ειδικούς που ζητούσαν μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό

Ομολογία εγκλήματος από τον Άδωνι Γεωργιάδη, που καθιστά την κυβέρνηση υπεύθυνη για 4.000 τουλάχιστον θανάτους κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού. Η απίστευτη παραδοχή του υπουργού Ανάπτυξης ότι η κυβέρνηση δεν εισάκουσε τους ειδικούς γίνεται ακόμη χειρότερη με τις συνεχείς προσπάθειές του να ανασκευάσει. Με λίγες μόνο λέξεις, το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Ανάπτυξης «έριξε βόμβα» παραδεχόμενος ότι η κυβέρνηση αγνόησε τους ειδικούς, που ζητούσαν μέτρα προστασίας του πληθυσμού, που θα προλάβαιναν την έκρηξη του κορονοϊού.

«Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να είχε γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία, στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης σε μια από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του, σοκάροντας όσους τον παρακολουθούσαν.

Χωρίς καν να λάβει υπ’ όψιν του κανείς τον χυδαίο τρόπο με τον οποίο ο κ. Γεωργιάδης προσπάθησε να κατηγορήσει… την πίστη, την Ορθοδοξία και την παράδοση για την πανδημία με όσα είπε, μένει έκπληκτος από την άνετη παραδοχή εγκληματικών παραλείψεων της κυβέρνησης. Με τον τρόπο αυτόν, ο υπουργός Ανάπτυξης βγάζει ψεύτη ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στη συνέντευξή του στον Alpha διαβεβαίωνε περί του αντιθέτου.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ, ο πρωθυπουργός είχε πει: «τότε δεν υπήρχαν αιτήματα από κανέναν να κλείσουμε νωρίτερα, ούτε κανένας ειδικός μάς το είχε υποδείξει αυτό». Προφανώς από το «κανένας ειδικός» μέχρι το «κάποιοι λοιμωξιολόγοι» υπάρχει τεράστια απόσταση, που κανένα επικοινωνιακό τερτίπι δεν μπορεί να καλύψει. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τον Άδωνι Γεωργιάδη να το προσπαθήσει, θεωρώντας ότι μπορεί να «βγει από πάνω», πουλώντας τρέλα. Επιχείρησε, λοιπόν, με ένα από τα τετριμμένα επικοινωνιακά κολπάκια να ρίξει στάχτη στα μάτια των Ελλήνων. Επικαλούμενος το κλισέ περί «διαστρέβλωσης» όσων είπε ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε αναφέρθηκε σε εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων αλλά σε «κάποιους λοιμωξιολόγους, αυτούς που έβγαιναν στα τηλεοπτικά δίκτυα και εισηγούντο αυστηρότερα μέτρα».

Είχε όμως προλάβει νωρίτερα, σε άλλη συνέντευξη, αυτή τη φορά στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου, να διαψεύσει και τον ίδιο τον εαυτό του, αναφερόμενος όχι απλώς σε «κάποιους λοιμωξιολόγους» αλλά σε «εισήγηση των λοιμωξιολόγων»: «Μία από τις πιο σφοδρές κριτικές που δέχτηκε η κυβέρνηση, και δεν φοβάμαι να σας το πω, κι ένα από τα λάθη που κάναμε ήταν ότι όταν οι λοιμωξιολόγοι μας είχαν εισηγηθεί μία παρόμοια στρατηγική στη Θεσσαλονίκη» είπε επί λέξει στον Real fm!

Μετά την πολιτική θύελλα που ακολούθησε τις δηλώσεις του, προσπαθώντας να «ελιχθεί» ξανά ο υπουργός Ανάπτυξης, σε νέα ανάρτησή του στο twitter τα έμπλεξε, ισχυριζόμενος ότι «κάποιοι το έλεγαν (σ.σ.: για καραντίνα), αλλά η πλειοψηφία της Επιτροπής είπε ΟΧΙ και ΔΕΝ υπήρξε τέτοια εισήγηση προς την Κυβέρνηση», παρά το ότι ήταν ο ίδιος που έκανε λόγο για εισηγήσεις. Εκθέτοντας με τον τρόπο αυτόν περαιτέρω και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που ζητούσε να μην επιμερίζονται οι ευθύνες στους ειδικούς. Τελικά όλο αυτό το μπάχαλο επιβεβαίωσε τον λόγο που η κυβέρνηση αρνείται να δώσει στα κόμματα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Προσπαθεί να κρύψει τις εισηγήσεις που αγνόησε η κυβέρνηση, αλλά και τα λάθη που έγιναν στη διαχείριση της πανδημίας. Οπως προσπάθησε να κρύψει και τα «διπλά βιβλία» με το μπάχαλο στα επιδημιολογικά δεδομένα που είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία» και επιβεβαίωσε σειρά επιστημόνων. Το μεγάλο ερώτημα όμως, έπειτα και από αυτή την κυνική παραδοχή ενός εθνικού εγκλήματος, είναι: Υπάρχουν εισαγγελείς σε αυτή τη χώρα;

Βράζουν στο Μαξίμου με τον λαλίστατο υπουργό

«Βράζουν» στο Μαξίμου με τον Άδωνι Γεωργιάδη, που για ακόμη μια φορά δημιουργεί μείζον πρόβλημα, μη δυνάμενος να συγκρατηθεί ενώπιον του τηλεοπτικού φακού. Το γεγονός ότι ο υπουργός Ανάπτυξης κατάφερε πάλι να φέρει την κυβέρνηση στη θέση του απολογούμενου για τη διαχείριση της πανδημίας, την ίδια στιγμή που ο ανασχηματισμός θα έπρεπε να της δίνει ανάσα, έβγαλε αρκετούς από τα ρούχα τους.

Η ανατροπή του επικοινωνιακού πλάνου της κυβέρνησης από την ομολογία Γεωργιάδη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με πολλούς να αναρωτιούνται εάν επρόκειτο για γκάφα ή για προσπάθεια αποδόμησης του πρωθυπουργού, κάτι που φαίνεται δύσκολο πάντως, εφόσον διατηρήθηκε στο υπουργείο του.

Από ό,τι φαίνεται, ουδείς μπορεί να «περιορίσει» τον λαλίστατο υπουργό Ανάπτυξης και ίσως σύντομα αναγκαστούν στο Μαξίμου να τον βάλουν σε μιντιακή καραντίνα.

Λάθος άνθρωπο ρώτησε ο Ταραντίλης!

Την μπάλα στην εξέδρα επιχείρησε να πετάξει ο Χρήστος Ταραντίλης στην πρώτη του ανακοίνωση μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ως κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο κ. Ταραντίλης, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον ρώτησε από πού προκύπτει ότι υπήρχε εισήγηση λοιμωξιολόγων αναφορικά με την αυστηροποίηση των μέτρων στη Θεσσαλονίκη! Όμως αυτό το ερώτημα θα έπρεπε να το υποβάλει στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη που έκανε τη σχετική δήλωση και όχι σε όσους την επικαλέστηκαν…

«Λυπάμαι», ανέφερε ο κ. Ταραντίλης, «που η πρώτη μου ανακοίνωση ως κυβερνητικός εκπρόσωπος αφορά την απάντηση σε ανάρτηση του κ. Τσίπρα, το ύφος της οποίας κινείται στα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης. Θα τον καλέσω, λοιπόν, να μας πει ποια είναι η απόφαση που επικαλείται για τη λήψη πιο αυστηρών μέτρων στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν ακολούθησε η κυβέρνηση. Πότε ελήφθη κι από ποιους;» Τέλος απάντησε και αναφορικά με το ενδεχόμενο τρίτου κύματος, καλώντας τον κ. Τσίπρα «να δει τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο».

Ο κ. Ταραντίλης στις πρώτες του ανακοινώσεις δείχνει ότι θα κινηθεί ηπιότερα συγκριτικά με τον προκάτοχό του. Όμως τα δείγματα γραφής που έδωσε θυμίζουν περισσότερο σχολιαστή και όχι κυβερνητικό εκπρόσωπο που οφείλει να δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα