Αυτοκρατορική υποδοχή Ράμα από Ερντογάν

Αυτοκρατορικού τύπου υποδοχή επιφύλαξε προχθές ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Έντι Ράμα που επισκέφθηκε την Άγκυρα. Επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας ο Τούρκος πρόεδρος και ο Αλβανός πρωθυπουργός συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις των χωρών τους, καθώς και για θέματα που αφορούν τη στρατιωτική συνεργασία και την ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, ο Ράμα και ο Ερντογάν συνυπέγραψαν τη «Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης» των δύο χωρών, καθώς και συμφωνίες συνεχούς συνεργασίας στην υγεία, στην εκπαίδευση, στις κατασκευές, στις υποδομές και στον πολιτισμό. Υπεγράφη επίσης και συμφωνία για την ίδρυση Υπατου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας.

Ο Ερντογάν είπε ότι με τις τελευταίες συμφωνίες «η Αλβανία γίνεται στρατηγικός εταίρος για την Τουρκία» και πως η Τουρκία αναμένεται να αυξήσει τις επενδύσεις της στην Αλβανία σε υποδομές και τουρισμό. Στην ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Αλβανία. «Οι επενδύσεις ανέρχονται σε 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια και περισσότερες από 600 τουρκικές εταιρίες είναι εγκατεστημένες στην Αλβανία, παρέχοντας εργασία σε περισσότερους από 15.000 Αλβανούς αδελφούς μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπήρξε, εντούτοις, καμία αναφορά για την ελληνική επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο Πέλαγος από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια, κάτι που πάντως βρίσκεται διαρκώς στην ατζέντα του Ερντογάν, με τον Ράμα να επιδεικνύει (τουλάχιστον φαινομενικά) υποστηρικτική στάση προς την απόφαση της Ελλάδας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα