Βουλή: Κόντρα Βορίδη – ΣΥΡΙΖΑ για NOVARTIS

Ο υπουργός Εσωτερικών επανέφερε το αφήγημα περί σκευωρίας. Σύγκρουση και για εκλογές – πανδημία

Μπόλικη εκλογολογία και κόντρες για τη Novartis και την πανδημία που μαίνεται περιελάμβανε η πρώτη σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή για το 2021, με βασικό πρωταγωνιστή τον νεόκοπο υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη. Στην παρθενική εμφάνισή του στο Κοινοβούλιο με το νέο του χαρτοφυλάκιο ο… φουριόζος Μάκης Βορίδης επέλεξε να επαναφέρει το γνωστό αφήγημα περί σκευωρίας της Novartis, με αφορμή την κριτική που του άσκησε ο Παύλος Πολάκης αναφορικά με τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που αναγνωρίζει το σκάνδαλο στην υπόθεση, επισημαίνοντας πως υπέστη ζημία το Δημόσιο και ανοίγοντας τον δρόμο για αγωγές κατά της εταιρίας και για διεκδίκηση αποζημιώσεων.

«Οργανώσατε σκευωρία. Εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ πόσα λεφτά ζητήσατε πίσω από τη Novartis τα 4,5 χρόνια που κυβερνήσατε;» ρώτησε την αξιωματική αντιπολίτευση ο Μάκης Βορίδης, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ισχυριστεί πως πρόκειται για ζήτημα που αφορά τη φαρμακευτική δαπάνη και όχι πολιτικά πρόσωπα!

Στο μεταξύ, ο νέος υπουργός Εσωτερικών δέχτηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης και με αφορμή τα σενάρια της εκλογολογίας που φούντωσαν εσχάτως.

Μάλιστα, ο Παύλος Πολάκης ισχυρίστηκε πως τοποθετήθηκε υπουργός Εσωτερικών για να ετοιμάσει τις επόμενες εκλογές, «με τη φιλοδοξία ότι κινητοποιώντας τα εθνικιστικά-ακροδεξιά δίκτυα της ομογένειας θα μπορέσετε να επιτύχετε διαφορά επιστολικών ψήφων», όπως είπε, υποστηρίζοντας ταυτοχρόνως: «Η Αριστερά θα ξανακυβερνήσει και θα είναι ντάλα μεσημέρι»!

Απαντώντας ο Μάκης Βορίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών, τις οποίες δεν προσδιόρισε χρονικά, λέγοντας: «Εκλογές δεν θα κερδίσετε, σας έχει καταλάβει ο κόσμος. Είτε με απόδημους είτε χωρίς».

Ο Μάκης Βορίδης στήριξε πλήρως τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, που δέχεται επίθεση για τις δηλώσεις του για τους εκτός ΜΕΘ θανάτους, χαρακτηρίζοντάς τες «αυτονόητες».

«Τις αποφάσεις για το ποιοι μπαίνουν ή δεν μπαίνουν στις ΜΕΘ τις παίρνουν οι γιατροί. Αυτό είπε ο κ. Κοντοζαμάνης» τόνισε ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας για «αθλιότητα» της αντιπολίτευσης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα