Ακύρωσαν άρον άρον τον διαγωνισμό της ντροπής!

Μετά την αποκάλυψη της «δημοκρατίας» και προτού κληθούν από τον εισαγγελέα πήραν πίσω τη διαδικασία για την πλατφόρμα

Υπάρχουν και καλές στιγμές για την έντιμη δημοσιογραφία. Με μια σπασμωδική κίνηση που προδίδει τον ηθικό πανικό της, η κυβέρνηση αποφάσισε χθες να ακυρώσει άρον άρον τον διαγωνισμό της ντροπής που στήθηκε στο πόδι και αφορούσε την ηλεκτρονική πλατφόρμα των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού.

Το «κόλπο», όπως αποκάλυψε η «δημοκρατία» στο χθεσινό της πρωτοσέλιδο, μεθοδεύτηκε σύμφωνα με βαρύτατες καταγγελίες του Κινήματος Αλλαγής, με μια προσχηματική διαδικασία που στήθηκε, όπως και το πανάκριβο σύστημα διπλών εγγραφών των κρουσμάτων στη χώρα, το οποίο και πάλι αποκάλυψε η εφημερίδα και θα κόστιζε σε πρώτη φάση περί τα 900.000 ευρώ στους αγρίως φορολογούμενους πολίτες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η «δημοκρατία», ο διαγωνισμός για την ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα απευθύνονται οι πολίτες για τον εμβολιασμό τους ολοκληρώθηκε με διαστημικές ταχύτητες αφήνοντας πίσω του αναπάντητα ερωτήματα και απορίες τις οποίες κάποιοι υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αστέρες επέλεξαν να αποσοβήσουν την ύστατη ώρα, προτού να κληθούν αρμοδίως ενώπιον του εισαγγελέα.

Θυμίζουμε ότι με βάση το χρονολόγιο που έχει καταγράψει λεπτομερώς το Κίνημα Αλλαγής ο σχετικός διαγωνισμός προκηρύχθηκε από την ΗΔΙΚΑ μόλις την περασμένη Παρασκευή 8 Ιανουαρίου το απόγευμα, με οικονομικό προϋπολογισμό 723.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ και συνολικό κόστος 896.520 ευρώ.

Η προθεσμία υποβολής προσφορών (θα) έληγε χθες, Τρίτη 12 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί, κάτι που σημαίνει ότι υπήρχε περιθώριο μόλις μίας εργάσιμης μέρας για να κατατεθούν οικονομικές και τεχνικές προσφορές για ένα τόσο σημαντικό έργο. Να επαναλάβουμε, για να γίνει κατανοητό, ότι η προθεσμία υποβολής προτάσεων θα ολοκληρωνόταν χθες, ενώ η κυβέρνηση εξήγγειλε τη λειτουργία του συστήματος… μία ημέρα νωρίτερα, από τη Δευτέρα, όπως τουλάχιστον διαβεβαίωσαν τόσο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας όσο και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Προκύπτει δηλαδή ότι οι βιαστικοί εμπνευστές του σχεδίου δεν φρόντισαν να εναρμονίσουν ούτε καν τις ημερομηνίες, ενώ οι δικαιολογίες που επιστράτευσαν εκ των υστέρων δεν αντέχουν σε στοιχειώδη κριτική. Οπως ισχυρίστηκε το Μαξίμου διά του νέου του εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη, ο οποίος καταφεύγει στο ψέμα με την ίδια ευκολία του προκατόχου του Στέλιου Πέτσα, όλα έγιναν για να υπάρχει ένα εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που δεν λειτουργούσε το πρώτο

! Ολα αυτά, την ώρα που δεν υπάρχει ούτε καν συνεκτική πολιτική εμβολιασμών στη χώρα και το Μαξίμου σχεδιάζει αντί των 1.000 εμβολιαστικών κέντρων, τα οποία για λόγους επικοινωνίας είχε εξαγγείλει, να μεταθέσει και αυτό το βαρύ έργο στα νοσοκομεία, που λυγίζουν στη μάχη.

«Πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη» λέει στη «δημοκρατία» ο Παναγιώτης Βλάχος, γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, και προσθέτει ότι «το περίφημο επιτελικό κράτος της Ν.Δ. δεν είναι τίποτε άλλο παρά το προκάλυμμα ενός γαλάζιου συστήματος που χρησιμοποιεί την πανδημία, τον πόνο και τα χρήματα των πολιτών για να εδραιωθεί στην εξουσία».

Απαράδεκτη πρόταση Κυριάκου για ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Απαράδεκτη πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για θέσπιση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, που, εφόσον υιοθετηθεί, δημιουργεί «κατηγορίες» πολιτών και καταπατά συνταγματικά δικαιώματα, καθιστώντας «υποχρεωτικό» τον εμβολιασμό, θα συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Λειτουργώντας ως πλασιέ συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων, ο πρωθυπουργός κατέθεσε επισήμως τη συγκεκριμένη πρόταση, που ακουγόταν εδώ και καιρό ως ιδέα από διάφορες πλευρές, αλλά κυρίως από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρίες.

Ο πρωθυπουργός είχε φανερώσει τις προθέσεις του ήδη από την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, τον Νοέμβριο, όταν δήλωσε: «Θα πρέπει να γνωρίζουν ενδεχομένως και αυτοί που οικειοθελώς δεν θα εμβολιαστούν -γιατί, όπως είπα, ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός- ότι μπορεί να θέλουν να ταξιδέψουν και να μην μπορούν. Είναι τόσο απλό».

Η δήλωση αυτή είχε γίνει με αφορμή πληροφορίες για αεροπορικές εταιρίες που θα ζητούσαν πιστοποιητικά, προκειμένου να μπορεί κάποιος να ταξιδέψει. Οι εταιρίες αυτές, όμως, τελικά φαίνεται ότι δεν θέλουν να πάρουν οι ίδιες την ευθύνη να αποφασίζουν σε ποιους θα επιτρέπουν να ταξιδεύουν και σε ποιους όχι, αφού κάτι τέτοιο θα εγκυμονούσε σοβαρούς νομικούς κινδύνους για τις ίδιες, εφόσον θα παραβίαζε πλήθος προστατευτικών διατάξεων σε όλη την Ευρώπη – και θέλουν να το μετατρέψουν σε απόφαση πολιτικών.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και σε όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ζητά τη θέσπιση ενός κοινού ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, ενώ σε αυτήν περικλείεται και το πρότυπο πιστοποιητικό που έχουν ετοιμάσει οι ελληνικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστολή, αυτό το πιστοποιητικό θα «καλύπτει την επιβίβαση σε όλα τα μέσα μεταφοράς, σε αέρα, θάλασσα και σιδηροδρομικά». Παρότι ο κ. Μητσοτάκης στην επιστολή του διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός ή προαπαιτούμενο για να ταξιδέψει κάποιος, σημειώνει ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν.

Προσπαθώντας μάλιστα να χρυσώσει το χάπι του προτεινόμενου εκβιασμού των πολιτών με περαιτέρω περιορισμούς, κάνει λόγο για ένα θετικό κίνητρο ενθάρρυνσης των πολιτών να εμβολιαστούν.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα