Πανδημία: Σε άλλη χώρα ζει ο Κυριάκος

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 είπε ότι τα πράγματα πάνε πολύ καλά

Στον κόσμο του εξακολουθεί να βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσον αφορά την πανδημία και τους σχετικούς χειρισμούς της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα πράγματα πάνε καλά.

«Και σήμερα η Ελλάδα τα έχει καταφέρει σχετικά καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες. Η πανδημία υποχωρεί στη χώρα μας κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Είμαστε πιο αισιόδοξοι ότι έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε το δεύτερο κύμα» τόνισε, ενώ ομολόγησε ότι με δική του απόφαση πήρε ακόμα πιο σκληρά μέτρα από αυτά που του είχε εισηγηθεί η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας, κλείνοντας την οικονομική δραστηριότητα τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου.

Για τη Θεσσαλονίκη και τις εισηγήσεις που είχε δεχθεί η κυβέρνηση για αυστηρότερα μέτρα, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να «θολώσει τα νερά»: «Ουδέποτε η επιτροπή μάς εισηγήθηκε κλείσιμο της Θεσσαλονίκης πριν από τις εορτές της 26ης και της 28ης Οκτωβρίου. Είναι αλήθεια ότι επιμέρους είχαν αυτή την άποψη, κατατέθηκε στον δημόσιο διάλογο από γιατρούς και από λοιμωξιολόγους. Εξ ου κι εγώ ο ίδιος, με θάρρος στη Βουλή, αναγνώρισα ότι εκ των υστέρων, αν γνώριζα όσα γνωρίζω σήμερα, βεβαίως και θα είχαμε κλείσει τη Θεσσαλονίκη μία εβδομάδα νωρίτερα» σημείωσε.

Προανήγγειλε δε ότι «θα έχουμε στο πρώτο τρίμηνο περί τις 4.000.000 δόσεις μέχρι τέλη Μαρτίου. Αρα θα μπορούμε να έχουμε εμβολιάσει κοντά στα 2.000.000 συμπολίτες μας» και διαβεβαίωσε ότι «έχουμε επαρκέστατα εμβόλια».

Σχολιάζοντας τις διμερείς συμφωνίες χωρών της Ε.Ε. για την προμήθεια επιπλέον εμβολίων, ο πρωθυπουργός δεν είχε πρόβλημα να υπερασπιστεί ακόμα και τη Γερμανία. «Αν κάποιες χώρες, ειδικά η Γερμανία, το έχει κάνει αυτό -και δεν έχουμε αποδείξεις ότι αυτό έχει συμβεί-, αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Γερμανία. Δεν μπορεί να έχουμε Ευρώπη α λα καρτ» τόνισε. Εμμέσως βέβαια αναγνώρισε το φιάσκο της Ε.Ε. στην παραγγελία και τη συμφωνία για τα εμβόλια, υπογραμμίζοντας ότι «ενδεχομένως να άργησε λίγο σε σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο».

Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε μάταια να υπερασπιστεί τη λίστα Πέτσα, αλλά με πολλούς αστερίσκους. Έφτασε δε στο σημείο να πει ότι στη νέα καμπάνια για τον εμβολιασμό «τα κριτήρια κατανομής της διαφήμισης θα είναι απολύτως αντικειμενικά… Επιδιώκουμε στο ζήτημα αυτό ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια και συνεννόηση με όλα τα κόμματα».

Σχολιάζοντας τις ουρές των κρατικών αξιωματούχων να εμβολιαστούν πρώτοι, ο πρωθυπουργός έριξε την μπάλα στην εξέδρα. «Είναι ένα ζήτημα το οποίο το ελέγξαμε. Προφανώς υπήρχε ένας πολύ περιορισμένος αριθμός κυβερνητικών αξιωματούχων που έπρεπε να εμβολιαστούν για λόγους συνέχειας του κράτους και σταματήσαμε εκεί. Από εκεί και πέρα όλοι οι υπόλοιποι θα εμβολιαστούν με τη σειρά τους» είπε. Για την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να συγκληθεί Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας απάντησε: «Γιατί να συζητήσουμε με κλειστές τις πόρτες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Να πούμε τι ακριβώς οι πολιτικοί αρχηγοί, όταν μπορούμε να συζητήσουμε δημόσια στο Κοινοβούλιο, ενώπιον του ελληνικού λαού;»

Αναφερόμενος στην Εκκλησία όσον αφορά τα Θεοφάνια, είπε ότι «υπήρξε διαφωνία, αλλά θέλω να τονίσω ότι μετά η Εκκλησία συμμορφώθηκε απόλυτα».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που βρεθήκαμε όταν ξεκίνησε το click away πριν τις γιορτές. Περιμένουμε τις εισηγήσεις της επιτροπής» και εμφανίστηκε αισιόδοξος για το άμεσο άνοιγμα της αγοράς και για μια πολύ καλή τουριστική σεζόν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα