Η Γεννηματά καρατόμησε τον Λοβέρδο! Έριξε το γάντι στον ιντριγκαδόρο διεκδικητή της αρχηγίας

Τον καθαίρεσε από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου

Ρεπορτάζ Γιώργος Χατζηδημητρίου

«Κίτρινη κάρτα» στον Ανδρέα Λοβέρδο έδειξε χθες η Φώφη Γεννηματά. Με μια απόφαση που είχε συζητήσει μόνο με τους στενούς της συνεργάτες η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έριξε το γάντι στον επίδοξο διεκδικητή της αρχηγίας, τον οποίο καθαίρεσε από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος. Πρόκειται, όπως εξηγούν στους διαδρόμους της Βουλής, για μια κίνηση ηγετικής πυγμής με σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά. Κυρίως επιβεβαιώνει την απόφαση της προέδρου να αναχαιτίσει τις διαθέσεις όσων στη Χαριλάου Τρικούπη αλληθωρίζουν προς τα δεξιά και οι οποίοι, με βάση και την επίνευση Σημίτη, επιδιώκουν να καταστεί το κόμμα ένα σοσιαλδημοκρατικό παρακολούθημα μιας μελλοντικής συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, «με απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής ορίζονται, κατά σειρά, οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης».

Η επιλογή δεν είναι τυχαία. Ο Κ. Σκανδαλίδης είναι από τους εναπομείναντες «σοσιαλιστές» της παλαιάς φρουράς που διαθέτουν παραταξιακή μνήμη και θεωρητικά μπορούν να ανακαλέσουν τις παραδόσεις του παλαιού (και καταρρακωμένου πλέον) ΠΑΣΟΚ. Αφετέρου, ο Μ. Κατρίνης είναι ένα άφθαρτο και ικανό στέλεχος της νεότερης γενιάς, που δεν στερείται πείρας και έχει ταχθεί ευθαρσώς υπέρ της σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα. Η ευθεία καρατόμηση Λοβέρδου, σύμφωνα με ορισμένες κομματικές πηγές, ρίχνει βαριά σκιά στην εσωκομματική «κουζίνα».

Εκκρεμότητες

Ο υπόδικος βουλευτής, που έχει σοβαρότατες εκκρεμότητες στη Δικαιοσύνη για την πιθανολογούμενη συμμετοχή του στο πολύκροτο σκάνδαλο της Novartis, διαθέτει έναν μικρό κύκλο επιρροής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, με αδιάφορες πολιτικές μετριότητες επιπέδου Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και Νάντιας Γιαννακοπούλου. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει, όπως αφήνουν να εννοηθεί όσοι μιλάνε μαζί του, ότι θα μείνει με σταυρωμένα χέρια.

«Η αντικατάστασή μου ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε επιλογή και απόφαση της προέδρου, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη» δήλωσε φλεγματικά χθες, προετοιμάζοντας, όπως όλοι αναμένουν, το επόμενο χτύπημα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα